UWW Grappling szabályok bevezetése

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

2018 őszétől Gi Grappling és NoGi Grappling versenyszámban a Haladó kategóriák az UWW Grappling szabályok szerint lesznek lebonyolítva. Rangsorpont, nemzetközi és Magyar Bajnoki kvalifikáció is csak e szerint a szabályzat szerint szerezhető. Az első ilyen verseny a hetedik évad első fordulója lesz 2018. október 6.-án a Hatvan 2018 Grappling Bajnokság.

A hetedik évadtól az UWW Grappling szabályok szerint versenyzünk

A hetedik évadtól az UWW Grappling szabályok szerint versenyzünk

Az UWW Grappling korosztályokat és súlycsoportokat már korábban átvettük. Az eddig még meglévő három kisebb eltérés is eltűnik ősztől:

  • Nem lesz többet Master korosztály, beleolvad a Felnőttbe.
  • A Junior1 korosztály neve ezentúl Kadet, a Junior2 korosztály neve ezentúl Junior.
  • A Senior korosztályok neve ezentúl Veterán.

UWW Grappling szabálykönyv magyarul

UWW Grappling szabálykönyv magyarul

UWW Grappling szabálykönyv magyarul (PDF)

UWW Grappling szabálykönyv angolul (PDF)

Fontos változás az, hogy az Ifjúsági1 korosztálytól lesz Kezdő-Haladó besorolás. Az UWW Grappling szabályok több technikát engedélyeznek, mint a Global Grappling szabályok, ezért a GG szabályokat megtartjuk a Kezdőknek, a Haladók az UWW Grappling szabályok szerint küzdenek.

  • Gyermek2 korosztályig (Manó és Gyermek1 is) Global Grappling szabályok szerint versenyzünk.
  • Ifjúsági1 korosztálytól Felnőttig Kezdő-Haladó megbontás lesz lányoknál és fiúknál is. A Kezdő kategóriákban a Global Grappling, a Haladó kategóriákban az UWW Grappling szabályai szerint versenyzünk.
  • Veterán korosztályokban sincs megbontás, UWW Grappling szabályok szerint versenyzünk.

Kezdő-Haladó megbontás

Kezdő-Haladó megbontás

Kezdő-Haladó megbontás nagyobb változat (PDF)

Az UWW szándékai és szabályai szerint a mérkőzés pörgősebb, intenzívebb, mint a Global Grappling szabályok szerint. Emiatt a Felnőtt korosztályban is 5 perc a menetidő. Mivel nem akarjuk, hogy a Kezdőknek hosszabb menetük legyen, mint a Haladóknak, ezért ezentúl a Felnőtt Kezdőknél is 5 perc lesz a menetidő.

Az UWW szabályok ismertetésére elméleti és gyakorlati képzést is tartunk szeptemberben. A képzések ingyenesek, de a Gyakorló Versenyen való versenyzéshez regisztrációs díjat kell fizetni.

  • Szeptember 8. szombat elméleti képzés a Bokor utcai irodaházban 10:00-16:00 között.
  • Szeptember 15. szombat gyakorlati képzés Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnáziumban a XXIV. Gyakorló Versenyen 9:00-14:00 között.

Jó felkészülést kínálunk!

A magyar csapat tagjai a 2017 évi UWW Grappling Világbajnokságon Bakuban

A magyar csapat tagjai a 2017 évi UWW Grappling Világbajnokságon Bakuban

Az UWW Grappling szabályok szerinti versenyzés segítésére beszereztük az első birkózó ponyvánkat. Ezt használtuk már a nemrég véget ért Nyári Táborunkban is. A következő Liga fordulók mindegyikén lesz most már birkózó pást, ezzel is közelebb kerülünk a nemzetközi versenyzés körülményeihez.

Ezentúl minden Liga fordulón lesz birkózó pást

Ezentúl minden Liga fordulón lesz birkózó pást

Hozzászólások lezárva.