A Magyar Grappling Szövetség közleménye

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

.

.

A Magyar Grappling Szövetség közleménye

A Magyar MMA Sportági Szövetség nagyon súlyos jogsértést követ el és jogellenesen működik Magyarországon grappling sportágban. Mivel létrejött a Magyar Grappling Szövetség, mely az államilag elismert legmagasabb szinten szakszövetségként képviseli a sportágat, ezért csak és kizárólag a Magyar Grappling Szövetség jogosult a grappling sportágban válogató versenyeket szervezni, versenyengedélyt kiadni, válogatottat összeállítani és hazánkat képviselni.

Jelen helyzet fenntartása nem érdeke sem a Magyar Grappling Szövetség, sem a Magyar MMA Sportági Szövetség tagságának. A helyzet kialakulása annak köszönhető, hogy az illetékes hazai és nemzetközi szervezeteket néhány ‘sportvezető’ tudatosan megtévesztette. Habár a jog szerinti működés helyreállítása, a nemzetközi jogorvoslat időt vesz igénybe, ez nem jelenti azt, hogy átmenetileg is jogos lenne a működésük. Mivel e témában már nem először adunk ki nyilatkozatot, feltételezzük, hogy azok, akik ezt a tevékenységet folytatják és támogatják, ennek ismeretében, rosszhiszeműen teszik ezt.

A Magyar Grappling Szövetség minden törvényes eszközzel megvédi tagságának érdekeit, és amennyiben a jogellenes működésből anyagi kára is származik, a jogorvoslaton túl az anyagi kártérítés érdekében is lépéseket tesz.

Budapest, 2018. május 4.

A Magyar Grappling Szövetség elnöksége

Hozzászólások lezárva.