A Magyar Grappling Szövetség közleménye

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

.

.

A Magyar Grappling Szövetség közleménye

Megítélésünk szerint a Magyar MMA Szövetség által február 17.-én szombaton, Törökbálinton rendezendő ún. grappling válogató verseny törvénytelen. A válogató verseny már lezajlott 10-én a mi rendezésünkben. A válogatottba kerüléshez ezen a versenyen kellett kvalifikálni és a válogatottaknak a mi szövetségünk állítja ki a versenyengedélyt.

A Magyar Grappling Szövetség szakszövetségként kizárólagos jelleggel rendez Magyarországon grappling versenyt, bajnokságot, válogatót, állítja össze a válogatottat és képviseli hazánkat a nemzetközi szervezetében. Ezt más szövetség nem teheti meg! A Magyar MMA Szövetség Alapszabálya szerint az MMA sportágban sportági szövetségként (nem szakszövetségként) tevékenykedik Magyarországon, a grapplinghez semmi köze!

Aki azon a versenyen részt vesz, számolhat azzal, hogy azt az eredményt nem fogjuk hivatalosnak elfogadni.

A Magyar MMA Szövetség nevében félretájékoztatják a velünk kapcsolatban álló klubokat elferdítve a tényeket. A tények azonban makacs dolgok:

  • A Global Grappling Egyesület a 2014-es megalakulásakor az Alapszabályába beleírta, hogy célul tűzi ki a Magyar Grappling Szövetség megalakítását. Ezt rajtunk kívül senki nem tette meg.
  • Megbízhatóan igazoltuk, hogy az elmúlt három évben Magyarországon grappling bajnokságot üzemeltettünk legalább 100 fő versenyzővel. Ezt rajtunk kívül senki nem tette meg.
  • 2017. április 29.-én létrehoztuk a Magyar Grappling Szövetséget, az Alapszabályába beleírva a grappling képviseletét és az UWW kapcsolatot. Ezt rajtunk kívül senki nem tette meg.

A bajnokság üzemeltetéséhez a Magyar Birkózó Szövetségen keresztül, a velük való együttműködésben volt meg a jogunk, korábban a grappling és MMA képviseleti jog ugyanis az MBSZ-t illette meg. Mi intéztük a képviseletet is a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) felé, 2016 és 2017 években a nemzetközi versenyekre (EB és VB) mi állítottuk össze és vittük ki a grappling válogatottat. 2016 végén az MBSZ jelezte, hogy ezektől a képviseleti jogoktól hamarosan megválik. A képviseletek továbbvitelére 2017 tavaszán két szövetség alakult, a Magyar Grappling Szövetség és a Magyar MMA Szövetség. A szövetségünket a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával alapítottuk meg. A támogató levelükben egyértelműen leírják, hogy a Magyar Grappling Szövetség sportági szakszövetséggé válásával kapcsolatban jelentik ki, hogy a Magyar Birkózó Szövetség 2017. május 27.-i közgyűlésén úgy döntött, hogy a grappling szakággal kapcsolatos szakszövetségi jogosítványait nem gyakorolja tovább.

Mi tehát egyértelműen tudjuk bizonyítani, hogy a Magyar Birkózó Szövetség tudtával és támogatásával a grappling sportág hazai és nemzetközi képviseletére hoztuk létre a szakszövetséget. Ennek ellenére 2017 decemberében olyan tájékoztatást adtak az UWW-nek a Magyar MMA Szövetség kérésére és félretájékoztatása alapján, hogy a két sportág képviseletét egyben veszi át a Magyar MMA Szövetség. Az UWW pedig az MBSZ tájékoztatása alapján jegyezte be a képviselőket. A jelenlegi helyzet megoldása tehát a Magyar Birkózó Szövetség kezében van. Ők fogják kiadni azt a levelet, melyben kérik az UWW-től a Magyar MMA Szövetség grappling jogosítványai törlését és a mi jogaink bejegyzését. A hatályos jog szerint nincs más lehetőségük. A jog érvényesítésére mi minden törvényes eszközzel készek vagyunk.

Az utóbbi években brutálisan megerősödött a hazai grappling mind mennyiségben, mind minőségben. Bizonyítja ezt a rendszerünkben regisztrált száznál több klub és ezernél több versenyző. Bizonyítja ezt a február 10.-én megrendezett valódi válogató verseny, ahol hatszáz mérkőzést bonyolítottunk le és hatvannál több klub vett részt. Bizonyítja ezt az ötvenfős delegáció, amely részt vett a 2017-es UWW Grappling Világbajnokságon és bizonyítja ezt az ott megszerzett nyolc első helyezés! Mindehhez azoknak az embereknek semmi köze, akik most jogokat akarnak szerezni. Ez az eredmény kizárólag annak a közösségnek köszönhető, mely a Magyar Grappling Szövetséget létrehozta. Vegyük észre, hogy akik ezt a támadást végrehajtják, és akik ehhez támogatást adnak, meg akarják akadályozni a további fejlődést, nem érdekük az erős hazai grappling. A Magyar Grappling Szövetség, mint szakszövetség megjelenésével egyértelművé vált, hogy ez a közösség önmagát meg tudja szervezni és hamarosan olyan erős lesz, hogy valódi alternatívát tud majd felmutatni. Tagjaink érdekeinek érvényesítésére mi minden törvényes eszközzel készek vagyunk.

Budapest, 2018. február 14.

A Magyar Grappling Szövetség elnöksége

Hozzászólások lezárva.