Újdonságok a nyolcadik évadban

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

Két fős, négy fős és öt fős kategóriában is több mérkőzés lesz ezentúl

Körmérkőzés öt főig

Ez a lépésünk a más szabályrendszerekhez igazodásunk része. Két főnél két vagy három mérkőzés lesz. Ha mindkét versenyző győz az első két mérkőzésen, akkor lesz csak harmadik mérkőzés. Három főnél marad a körmérkőzés. Négy és öt főnél is körmérkőzést rendezünk 6 illetve 10 mérkőzéssel. Mindez azt eredményezi, hogy a versenyzőknek több mérkőzésük lesz.

Emelkedik a nevezési díj, de nő a kedvezmény

A nevezési díj ezentúl Kadet korosztálytól 6.000 Ft, alatta (Ifjúsági2 korosztályig) 4.000 Ft. A második nevezéstől a kedvezmény 50%-re emelkedik, azaz a nevezési díj 3.000 Ft, illetve 2.000 Ft. Így azok a versenyzők, akik két számban versenyeznek, ezentúl 8.500 Ft helyett 9.000 Ft-ot, 5.500 Ft helyett 6.000 Ft-ot fizetnek.

Változnak a rangsor pont szerzés feltételei

Változnak a rangsor pont szerzés feltételei

Egyrészről bővül a rangsor pont szerzési lehetőség

Továbbra is a haladó (általános) kategóriákban lehet kapni rangsor pontot akkor, ha a versenyző legalább két mérkőzést nyert. De mostantól az a versenyző is megkapja a rangsor pontot, aki ugyan csak egyszer győzött a kategóriájában, de olyan versenyző előtt végez, aki kapott rangsor pontot. Mivel két főnél is kétszer kell győzni, ezért ott is lehet rangsor pontot kapni. Négy és öt főnél körmérkőzés van több mérkőzéssel, így négy főnél akár a második helyezett is, öt főnél akár mindenki kaphat rangsor pontot.

Másrészről szűkül a rangsor pont szerzési lehetőség

A nyolcadik évadtól csak a verseny időpontjában a Sportolói Információs Rendszerben (SIR) a Szövetség által grappling sportágban regisztrált érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportolók kaphatnak rangsor pontot. Kvalifikáció sem szerezhető, ez már az elmúlt évadban is így volt. A nyolcadik az utolsó évad, amikor versenyengedély nélkül lehet versenyezni. Jövőre a kilencedik évadtól már versenyezni sem lehet versenyengedély nélkül.

A Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem versenyszámok nyitnak a fiatalok felé

A Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem versenyszámok nyitnak a fiatalok felé

Az ütő-rúgó versenyszámokba már az Ifjúsági1 korosztálytól lehet nevezni

A nyolcadik évadtól Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem versenyszámokba már az Ifjúsági1 korosztálytól lehet nevezni. Természetesen az Ifjúsági1,2 és a Kadet korosztályok könnyített szabályok szerint küzdenek és itt nincs is Kezdő-Haladó megbontás. Újdonság, hogy a Felnőttek mellett a Junioroknál is lesz Kezdő szekció!

A Combat Grappling is bekerül a Felnőtt Magyar Bajnoki Döntő programjába

A nyolcadik évadban a Combat Grappling versenyszámban is lehet Magyar Bajnoki kvalifikációt szerezni a Liga fordulókon. 2020 szeptemberében a Gi Grappling és a NoGi Grappling versenyszámok mellett a Combat Grappling versenyszámban is külön bajnoki döntőt szervezünk, ahol az első helyezett bajnoki övet kap!

A következő évadtól a Combat Grappling versenyszámban is lehet bajnoki övet és kupát szeerezni

A következő évadtól a Combat Grappling versenyszámban is lehet bajnoki övet és kupát szeerezni

Piros és nem piros rashguard a NoGi ruházatban

A hivatalos versenyeken a NoGi ruházatos küzdelmekben az elsőként szólított versenyző kötelezően piros rashguard-ban, a másodikként szólított nem piros rashguard-ban (olyan rashguard-ban, melyben nincs piros szín) lép pástra. A NoGi ruházatos versenyzőnek tehát egy piros és egy nem piros rashguard-ot is hoznia kell ezentúl a versenyre. Megszűnik a piros bokaszorító használata. A Gi ruházatban továbbra sincs megkötés, ott a piros öv a megkülönböztetés (a piros övet mi adjuk használatra).

Az elsőként pástra hívott versenyzőnek piros rashguard-ban kell küzdenie

Az elsőként pástra hívott versenyzőnek piros rashguard-ban kell küzdenie

Felhívás SIR regisztrációra és a versenyengedély megszerzésére

A most következő nyolcadik évad az utolsó, amikor még lehet versenyezni versenyengedély nélkül. Ahogy írtuk, rangsor pontot sem és kvalifikációt sem lehet szerezni, de versenyezni még lehet. Kérünk minden klubot, aki még nem tagja a Magyar Grappling Szövetségnek, hogy regisztrálja először a klubját, majd a versenyzőit annak érdekében, hogy grappling versenyengedéllyel rendelkezzen. Ennek jövő őszig meg kell történnie!

A versenyengedély nagy előnye, hogy sportbiztosítás is jár mellé! Ez a sportbiztosítás megfelel a sporttörvénynek és érvényes a grappling edzésekre és versenyekre! Azért nem megfelelő más sportágakban szerzett versenyengedély, mert az csak azon sportág edzéseire és versenyeire érvényes.

Grappling sportágban eddig regisztrált versenyzők száma:
Musashi Jitsu: 36 fő
ZR Team Kistelek 20 fő
Fox SE Dunaújváros 20 fő
Koko Fight Club 17 fő
Bocfölde SE 12 fő
Központi Budo Akadémia 12 fő
Tatami Centrum 11 fő
Bugaci Futóhonok Ifjúsági Egyesület 10 fő
Szkíta SE 9 fő
Dorogi Nehézatlétikai Club 9 fő
Zen Mushin Do 8 fő
ZR Team Farkasok 7 fő
Növényi Sportakadémia Sopron 7 fő
KyoNewaza Szövetség 6 fő
Szegedi Küzdősport Klub 6 fő
Bács-Team 5 fő

Egy évünk van a versenyengedélyek megszerzésére

Hozzászólások lezárva.