Szeptemberben indul a G4 Grappling Liga második évada!

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

Szeptember 21-én Hatvanban a IV. Rohács Norbert Emlékversennyel elkezdődik a G4 Global Grappling Liga második évada! Néhány újdonságot hoz az új évad. Először is a már beharangozott új kor- és súlycsoportokat, melyek ráadásul változatlanok a teljes évadban (nem változik január 1.-én, mint az első évadban). Hét verseny lesz, mindegyiken lesz OPEN kategória és lehetőség szerint mindegyik versenyen négy páston zajlanak majd a küzdelmek.

A második évad hét versenyének a tervezett helyszínei

A második évad hét versenyének a tervezett helyszínei

A 2013-2014-es második évad fordulóinak tervezett időpontjai:

1. forduló: 2013 szeptember 21. IV. Rohács Norbert Emlékverseny, Hatvan Gi Open
2. forduló: 2013 november 23. II. Szeged Grappling Bajnokság, Szeged NoGi Open
3. forduló: 2014 január 18. II. Budapest Grappling Bajnokság, Budapest Gi Open
4. forduló: 2014 március 8. I. Debrecen Grappling Bajnokság, Debrecen NoGi Open
5. forduló: 2014 április 26. II. Veszprém Grappling Bajnokság, Veszprém Combat Open
6. forduló: 2014 június 7. III. Global Kupa, Kecskemét Gi Open
7. forduló: 2014 július 5. I. Dombóvár Grappling Bajnokság, Dombóvár NoGi Open

Cage Grappling illusztráció (www.cagegrapplingusa.com)

Cage Grappling illusztráció (www.cagegrapplingusa.com)

A versenyeken az első fordulóban megszokott versenyszámok lesznek: Gi, NoGi és Combat Grappling. A 2. fordulóban november 30.án a II. Szeged Grappling Bajnokságon bemutatkozik a Cage Grappling! A Cage Grappling versenyszámban a küzdelem a ketrecben zajlik, a versenyzők kihasználhatják a ketrec adta lehetőségeket. Lehet NoGi és Gi ruházatban is indulni. Kísérleti jelleggel Felnőtt Férfi 80 kg. és Felnőtt Férfi 95 kg. súlycsoportokban rendezünk 8-8 fős kategóriát. Kategóriánként időrendben az első nyolc (+ kettő tartalék) nevezést fogadjuk.

Kesztyűs küzdelem illusztráció

Kesztyűs küzdelem illusztráció

A második évadban négy Gyakorló Versenyt is tervezünk. A Gyakorló Versenyek tervezett időpontjai: október 5., november 2., 2014 március 29. és 2014 május 24. A G4 Grappling Liga harmadik 2014-2015-ös évadának hivatalos versenyszáma lesz a Kesztyűs küzdelem. Az új versenyszám rendszerbe illesztése a második évad Gyakorló versenyein történik! A Kesztyűs küzdelem bevezetésének a célja az, hogy a NoGi rendszerű kluboknak is legyen lehetőségük a versenyeinken ütő-rúgó számban elindulni. Tervezett szabályok: NoGi ruházat lágyék,-, lábszár-, lábfej- és fogvédővel, 12-14 unciás zárt kesztyűben, fejvédő nélkül 16 éves kortól (csakúgy, mint a Combat Grappling-ben, a menetidő is ugyanaz). A fejet is lehet ütni. Az ütések és rúgások is pontozva vannak, ugyanis a vezetőbíró minden perc végén megállítja a mérkőzést és 0-4 ponttal pontozza külön-külön mindkét versenyző elmúlt percben nyújtott ütő-rúgó teljesítményét. Az engedélyezett grappling technikák ugyanazok, mint a többi versenyszámban (és amiket zárt kesztyűben meg lehet csinálni), de a földharc korlátozva van azáltal, hogy minden perc végén fel kell állni és a mérkőzés állásban folytatódik.

Global Evolution

Global Evolution

A versenyeinken ezentúl saját gyártású fém érmet adunk, saját Global Grappling-es éremszalaggal és oklevéllel együtt. Bíróink fekete pólóban és nadrágban bíráskodnak, áttérünk a két kijelzős rendszerre, melytől gyorsabb lebonyolítást várunk. A nevezési díj az egész évadban 3.000 Ft / nevezés. Visszautalás helyett ezentúl a következő versenyre beszámítás lesz. A Gi Grappling és Combat Grappling versenyszámban szalag helyett ezentúl piros övet használunk. A Combat Grappling-ben engedélyezett lesz a köríves rúgás fejre, viszont kötelező a lábfej- és lábszárvédő. Mérlegelés 8 órától, megnyitó 10 órakor, díjátadás 14 és 17 órakor, valamint a verseny végén. A G4 Grappling Liga meghívásos, ami azt jelenti, hogy várjuk új klubok jelentkezését és meg is hívjuk őket, viszont fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ne minden nevezést fogadjunk el automatikusan.

Reméljük a módosítások a fejlődést szolgálják és elnyerik a tetszéseteket!

Találkozunk szeptember 21-én Hatvanban!

Az új fém érem a Global Grappling szalaggal

Az új fém érem a Global Grappling szalaggal

Hozzászólások lezárva.