Szabályzatok összehangolása

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

Gi és NoGi Grappling versenyszámban az Ifjúsági1 korosztálytól a Felnőtt korosztályig van Kezdő-Haladó megbontás, sőt a Junior és a Felnőtt korosztályban ezen felül még Expert kategóriák is. A Kezdők a Global Grappling, a Haladók az UWW Grappling szabályok szerint küzdenek, az Expert kategóriákban pedig a JJIF Newaza szabályok szerint.

Szükséges a szabályzatok összehangolása

Szükséges a szabályzatok összehangolása

Mindez szükségessé teszi, hogy összehangoljuk a szabályokat, természetesen a Global Grappling-et igazítva a többihez. Eddig öt apróbb szabálymódosítást hoztunk az összehangolás okán:

  • 1. A Felnőtteknél is 5 perc a menetidő, mint a Kadet és a Junior korosztályban. Korábban 6 perc volt, de azt el akarjuk kerülni, hogy a Felnőtt Kezdőknek hosszabb menetidejük legyen, mint a Felnőtt Haladóknak (UWW Felnőtt 5 perc).
  • 2. Az Open kategóriában is 5 perc a menetidő. Az Open kategóriák is az UWW szabályok szerint vannak lebonyolítva, sokkal intenzívebb, indokolatlan a 8 perc.
  • 3. A korábbi Felnőtt Haladó szabályokat veszik át a Felnőtt Kezdők. Ugyanis a Junioroknál nem volt Kezdő-Haladó megbontás, és azt el akarjuk kerülni, hogy a Junioroknak több minden legyen megengedve, mint a Felnőtteknek. Ez azt jelenti, hogy a Felnőtt Kezdők között engedélyezett a lábfeszítés, a Guillotine fojtás és a felugrásos technikák (csakúgy, mint a Juniorok között).
  • 4. Az Ifjúsági2 korosztályban tiltott a Guillotine fojtás. Mivel a Haladó Ifjúsági2 korosztálynak (az UWW szabály szerint) tiltott, és el akarjuk kerülni, hogy a Kezdők között engedélyezve legyen olyan technika, ami a Haladók között tiltott.
  • 5. A nemzetközi szervezetekkel összhangban mi is töröljük az egy fős kategóriákat. Ezeket nem rendezzük meg és nem osztjuk ki az érmet sem, a befizetett nevezési díját pedig beszámítjuk a következő versenybe.
A Guillotine fojtás több helyen is érintett

A Guillotine fojtás több helyen is érintett

Hozzászólások lezárva.