Két arany- és három bronzérem a Grappling Európa Bajnokságon

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

Kiválóan szerepelt a magyar csapat az UWW július 16-17 között Rómában rendezett Grappling Európa Bajnokságán. Szmolka Nikoletta NoGi-ben is és Gi-ben is aranyérmet szerzett, Stétz Dániel kettő, Juhász Balázs pedig egy bronzéremmel térhetett haza. Skáfár Bence ötödik helyezett lett a Gi napon, Kovács Gábor a bírói testületben debütált. Gratulálunk az eredményhez!

A magyar csapat

A magyar csapat

Magyarországot 11 fő képviselte a Grappling Európa Bajnokságon. Versenyzők: Szmolka Nikoletta, Stétz Dániel, Juhász Balázs, Kocsis Zoltán, Skáfár Bence, Szabó Tamás, Rádi Richárd, Szolnoki Imre. Csapatvezető és bíró: Kovács Gábor, edzők: Csécsei Gergő és Fekete Dániel. A csapat kiutazását és versenyzését segítette a Magyar Birkózó Szövetség. Köszönjük!

Úton Róma felé

Úton Róma felé

A magyar csapat legeredményesebb versenyzője Szmolka Nikoletta lett, aki a nők legmagasabb súlycsoportjában a 71+ kg-os kategóriában kétszeres Európa Bajnok lett!. Az eredménye értékét emeli, hogy míg a magyar grappling versenyeken általában nála kisebb ellenfelekkel találkozik, az Európa Bajnokságon a francia és az ukrán ellenfele is egy fejjel magasabb és jóval súlyosabb volt nála. Niki tudatosan készült a versenyre, grappling, BJJ és birkózó versenyeken is indult korábban.

Szmolka Nikoletta a dobogó legfelső fokán

Szmolka Nikoletta a dobogó legfelső fokán

Niki a BJJ Pécs versenyzője, edzője Csécsei Gergő. A kétszeres győzelmével kétségtelenül a legeredményesebb magyar női versenyzővé lett. Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

Az ellenfelek jóval magasabbak és nehezebbek voltak

Az ellenfelek jóval magasabbak és nehezebbek voltak

Niki csapattársa Stétz Dániel szintén két érmet, mégpedig két bronzérmet nyert NoGi-ben is és Gi-ben is a 100 kg-os kategóriában. Dani is rutinos versenyző, rendszeresen indul a hazai grappling versenyeken és sikerrel debütált a nemzetközi mezőnyben is. Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

Stétz Dániel a dobogó harmadik fokán

Stétz Dániel a dobogó harmadik fokán

Szintén harmadik helyet szerzett a NoGi 92 kg-os kategóriában Juhász Balázs a Kőbánya Sport Club birkózója. Balázs szintén gyakorlott grappling versenyző, tagja volt a 2016-os NoGi Grappling Csapatbajnokság győztes csapatának. Skáfár Bence a hatvani Koko Fight Club versenyzője Gi 71 kg-ban ötödik helyezett lett! Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

Juhász Balázs a dobogó harmadik fokán

Juhász Balázs a dobogó harmadik fokán

Ez volt az első nemzetközi bajnokság, melyen azóta vettünk részt, hogy a hazai versenyeket, így a kvalifikációt is a Global Grappling Egyesület szervezi. A válogatott csapatot egyesületünk elnöke, Kovács Gábor vezette, a részvételt a Magyar Birkózó Szövetség támogatta, de a versenyzését és részvételét mindenki maga finanszírozta. Köszönjük!

Versenyzőink a megnyitó ünnepségen

Versenyzőink a megnyitó ünnepségen

Kovács Gábor a bírók között

Kovács Gábor a bírók között

A következő nemzetközi verseny, melyen részt vehet a magyar válogatott, az UWW Grappling Világbajnokság lesz szeptember 28 és október 3 között Minszkben, Fehéroroszországban. Reméljük sikerül oda is kivinni versenyzőket és további dobogós helyezéseket elérni! Jó felkészülést kívánunk!

Stétz Dani, nyakában a két bronzéremmel

Stétz Dani, nyakában a két bronzéremmel

Hozzászólások lezárva.