Elindult a G4 Grappling Liga – Mi is ez?

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

Ez az első magyar grappling liga, azaz versenysorozat.

Szeptemberben indult az öt versenyből álló 2012-2013-as évadunk, a G4 Grappling Liga. Helyszínek: szeptember Hatvan, november Szeged, január Veszprém, március Budapest, június Kecskemét.

G4 embléma

G4 embléma

Rövidítését (G4) a  nevében ( Global Grappling Liga) található 4 db. G betűről kapta.

A Global Grappling egy verseny szabályrendszer, melynek kiinduló formáját 2009-ben hozta létre Fekete Sándor, Kovács Gábor és Berkes László. A Grappling összekapaszkodós küzdelmet jelent. Versenyszámai: Gi Grappling, NoGi Grappling és Combat Grappling. A Gi Grappling-ben a hagyományos ju jitsu Gi-ben (nadrág, kabát, öv) zajlik a küzdelem, NoGi Grappling-ben passzos pólóban és passzos nadrágban, ebben a két versenyszámban tiltott az ütés és a rúgás. Combat Grappling versenyszámban szintén Gi-ben zajlik a küzdelem, de itt lehet ütni és rúgni. Mindhárom versenyszámban a küzdelem állásból indul és tatamin zajlik, pusztakezes, sem kesztyű, sem cipő nem használható.

A 2012-2013-as első évad fordulóinak tervezett időpontja:
G4 Grappling Liga 1. forduló: 2012 szeptember 22: III. Rohács Norbert Emlékverseny, Hatvan
G4 Grappling Liga 2. forduló: 2012 november 24: I. Szeged Grappling Bajnokság, Szeged
G4 Grappling Liga 3. forduló: 2013 január 19: I. Veszprém Grappling Bajnokság, Veszprém
G4 Grappling Liga 4. forduló: 2013 március 23: I. Budapest Grappling Bajnokság, Budapest
G4 Grappling Liga 5. forduló: 2013 június 1: II. Global Kupa, Kecskemét

Rangsorlista

Azok a versenyzők, akik a G4 Grappling Liga 2012-2013 sorozat öt versenyén a kategóriájukban legalább két mérkőzést megnyertek, rangsor pontokat kapnak. Nagyon fontos, hogy az eredményért meg kellett dolgozni, azaz legalább két nyertes mérkőzése volt. Tehát ha egyedül, vagy ketten voltak, akkor nem kap rangsor pontot. Három vagy négy fős kategóriában is csak az I. helyezett kaphat rangsor pontot. Ahogy egyre nagyobb létszámú a kategória, a négy helyezett közül egyre többen kapnak rangsor pontot.

A kapott rangsor pontok:
I. helyezés:   7 pont
II. helyezés:  4 pont
III. helyezés: 2 pont
IV. helyezés: 1 pont
helyezés nélkül: 0,5 pont

A rangsor listát itt fogjuk közzé tenni az első verseny után. Kategóriánként közöljük a rangsorlistát, de lesz korosztályra és nemre összevont is. A felnőtt férfiak közül azok, akik a G4 Grappling Liga öt versenyén legalább 30 rangsor pontot szereznek, nevezési díj nélkül indulhatnak az utolsó verseny végén szervezett pénzdíjas Global Grappling Open-en.

Az öt verseny helyszíne

Az öt verseny helyszíne

Hozzászólások lezárva.