Bemutatkozik a Combat Light

Beküldve: | Kategória: Aktuális.

A nyolcadik évadunktól, 2019 őszétől az ütő-rúgó versenyszámainkba már az Ifjúsági korosztályok is nevezhetnek. Számukra – az életkoruknak megfelelő – könnyített, az egészségüket jobban védő szabályokat vezetünk be. Ezeket a szabályokat, körülményeket nevezzük Combat Light-nak. Először 2019. május 11.-én Dabason a XXV. Gyakorló Versenyen találkozhatunk ezekkel a szabályokkal

Combat Light összefoglaló (PDF)

XXV. Gyakorló Verseny beharangozó

Kesztyűs Küzdelem mérkőzés junioroknak a XIII. Gyakorló Versenyen

Kesztyűs Küzdelem mérkőzés junioroknak a XIII. Gyakorló Versenyen

Röviden összefoglalva: az Ifjúsági korosztályoknak:

  • Combat Grappling versenyszámban seikenvédőt kell használniuk, pusztakezes csak a Kadet korosztálytól lesz.
  • Kesztyűs Küzdelemben fejvédőt kell használniuk, ezért a földharc nem engedélyezett, csak Ifjúsági2 korosztálytól a földrevitel.

Combat Grappling mérkőzés a XI. Gyakorló Versenyen

Combat Grappling mérkőzés a XI. Gyakorló Versenyen

Combat Grappling

Ifjúsági1,2 korosztályban seikenvédőt kell viselni és itt sincs fejre ütés. Ifjúsági1 korosztályban csak félerővel lehet ütni és rúgni. Kadet korosztálytól pusztakezes a küzdelem, ott viszont még a rövidebb (2 perces) menetidőt alkalmazzuk. Ifjúsági1 korosztályban nem engedünk fogásban ütni és rúgni, ezt csak Ifjúsági2-től szabad. A földön ütni és rúgni viszont csak a Junior korosztálytól engedünk.

A Combat Grappling versenyszám szabályai korosztályonként

A Combat Grappling versenyszám szabályai korosztályonként

Kesztyűs Küzdelem

Ifjúsági 1,2 korosztályokban nem engedjük a földharcot a Kesztyűs Küzdelemben. Ez azt jelenti, hogy kesztyűben külön foglalkoznak az ilyen korosztályú gyerekek a kesztyűs ütő-rúgó technikákkal és a Grappling-gel, hiszen Gi-ben és NoGi-ben indulhatnak. Ez lehetővé teszi, hogy itt fejvédő is legyen, ami egyébként fejre ütésnél ilyen korban előírás. Ifjúsági1 korosztályban még nincs földrevitel sem, csak Ifjúsági2 korosztálytól engedjük. A kesztyűs küzdelmet a Kadet korosztálytól kapcsoljuk össze a földharccal, de itt még nincs a földön ütés fejre és térdrúgás sem, ez csak a Junior korosztálytól engedélyezett.

A Kesztyűs Küzdelem versenyszám szabályai korosztályonként

A Kesztyűs Küzdelem versenyszám szabályai korosztályonként

Mindkét versenyszám

A küzdelem folyamatos mindkét versenyszámban. Az Ifjúsági1 korosztály küzdelme még nem Full Contact, de Ifjúsági2-től már az. A fordulós ütések és rúgások tiltottak. A kalapácsütés csak Junior korosztályban és csak földön és csak testre engedélyezett. Ifjúsági1,2 korosztályokban a térdrúgás állásban sem engedélyezett. A földön térdrúgás csak Junior korosztálytól engedélyezett. A Kadet korosztályban a menetidők eltérőek!

Kesztyűs küzdelem mérkőzés a XI. Gyakorló Versenyen

Kesztyűs küzdelem mérkőzés a XI. Gyakorló Versenyen

Hozzászólások lezárva.