Nyári Tábor 2019 – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Csoportkép az első edzés után

Második alkalommal rendezte meg a Magyar Grappling Szövetség a Nyári Táborát. A tábor felépítsén és a helyszínén nem változtattunk. A főszervező ismét Tálos Lajos bírónk és edzőnk volt. Lajos négy siófoki forduló házigazdájaként, valamint a tavalyi tábor főszervezőjeként már többször bizonyított, az ÉV EMBERE 2018 plakett díjazottja. Köszönjük ismét az áldozatos munkáját! A tábor ismét nagyon jól sikerült.

Gyerekek Vuk kutyussal

Tavalyhoz hasonlóan idén is a balatonfenyvesi BKV üdülő volt a szállásunk és táborunk. Tavaly a felújítás miatt máshol tartottuk az edzéseket, idén azonban a balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola csarnokában edzhettünk. Az iskolát, így a csarnokot is teljesen felújították, tökéletes helyszín! Négyfős apartmanokban laktunk, és emelt tápértékű étkezést kaptunk a táborban, köszönjük a kiváló ellátást!

Romanek Bence technikát mutat be Lakatos Sándoron

A Táborban napi négy edzésünk volt. Reggel 7 órakor futóedzés, délelőtt és délután két csarnokbeli kétórás edzés, majd vacsora után fakultatív edzés szintén a csarnokban. A szombati napon még egy ötödik edzés is volt délután a Balatonban. A kemény mag minden reggel futott fél órát napindító edzésként, majd utána jólesett a fürdés a Balatonban. Végig napsütéses időnk volt, a Balaton vize sem volt hideg, így a tábor nyaralásként is funkcionálhatott. Többen hozták a családjukat is.

Csoportkép

Az edzések felépítésén, a tábor koncepcióján nem változtattunk. A napközbeni edzések négy szekcióban zajlottak: a birkózószőnyegen NoGi illetve birkózó edzések, a tatamin Gi és Combat (ütő-rúgó) edzések zajlottak és szükség szerint a gyerekeknek is szerveztünk külön edzéseket. Többen is kihangsúlyozták, hogy a tábor fő vonzereje és sajátossága, hogy minden edzésen megválaszthatod, milyen jellegű edzésen veszel részt. Ha akarod délelőtt Gi, majd délután NoGi vagy Combat edzést választhatsz. Ráadásul kiváló oktatóktól a szakágak lényegét magas szinten sajátíthatod el.

Romanek Bence, Mátyási Zoltán és Száz Ruchárd

Szintén a tábor sajátossága, hogy egyszerre gyermek és felnőtt tábor. Azt azért szeretnénk, ha jönne ismerős felnőtt klubtag azokkal a gyermekekkel, akik nem vesznek részt rendszeresen a versenyeken (tehát nem ismerik a többi klub vezetőit és tagjait). Szeretnénk elkerülni azt a helyzetet, hogy egy gyermek teljesen ismeretlen társaságba kerüljön.

Szombati délelőtti edzés résztvevői

Természetesen a tábor legfőbb vonzerejét a kiváló oktatók jelentik. A birkózást képviselte és két-két edzést tartott a birkózószőnyegen Mátyási Zoltán és Benedek Barna. A tábor legnépszerúbb edzései voltak ezek, mindenki kihasználta a lehetőséget, hogy birkózó edzésen vehet részt. A jiu jitsu képviselői voltak és tartottak Gi és NoGi edzést is Romanek Bence, Lakatos Sándor, Száz Richárd és Sáfár Bence. Mindannyian a saját klubjunkban naponta tartanak edzéseket, tapasztaluk és óriási tudásuk jól látszott az oktatásukon.

Lakatos Sándor, Berkes László, Romanek Bence

A tábor legnagyobb meglepetését Koczka Bernát és Matyóka Márió okozta, akik olyan ütő-rúgó edzéseket tartottak, hogy többen is csak azokon vettek részt. Eredetileg naponta egy ilyen jellegű edzést terveztünk, de közkívántra délelőtt és délután is kellett ütő-rúgó edzéseket tartani. Különösen a fiatalok lelkesedése volt figyelemre méltó, így mindenképpen indokoltnak tartjuk a következő évadunk legfontosabb újdonságát, a Combat Light bevezetését, azaz az ütő-rúgó versenyszámok kiterjesztését a fiatalabb korosztályokra.

Csoportkép a parton

Negyedik szekciónk a gyermek szekció volt, ahol Sós György edzőnk tartott edzéseket a korosztály sajátosságait figyelembe véve. Ahogy a versenyeken a bíróink szakmai munkája, a táborban természetesen az edzőink tudása és tapasztalata a leginkább meghatározó. Szerencsénkre klubjaink kiváló oktatókkal rendelkeznek, ez most itt a táborban is megmutatkozott. Mindenki hasznosnak tartotta az edzéseket, sokat tanulhattunk. Köszönjük az oktatóinknak a kiváló edzéseket!

Oktatók az edzés elején

Sokan voltak, akik már tavaly is voltak a táborban és idén újra jöttek. Újra találkoztak a tavalyi barátokkal. Jól láthatóak voltak azok a baráti társaságok, akik ismét egy szobába kerültek. Látványosan megnőtt a teljes családok száma, egyértelmű, hogy sokan egyben nyaralásként is tekintenek a táborra. Többeknek viszont kötelező szakmai program volt a tábor. Az edzőtábor ugyanis az edzőképzésben részt vevő edzőknek és a bíróinknak egyben szakmai képzési és továbbképzési gyakorlati helyszín is volt. Többen a képzésben részt vevők közül bemelegítést, illetve bemutató edzést is tartottak.

Szabadidő, jó levegő, jó társaság

A Tábor fő tematikája ismét egyértelmű volt: egy komplex grappling tematika elsajátítása, melyben benne van a Gi, a NoGi és a Combat szakág is. Aki eddig inkább a Gi technikákkal foglalkozott, az kapjon lehetőséget a NoGi és a Combat technikái javítására, aki pedig elsősorban NoGi oldallal foglalkozott, a legjobb oktatóktól kapjon lehetőséget a Gi és a Combat technikák és szemlélet megismerésére.

A terem látképe edzés közben

A jó csapaton nem változtatunk, azonos szervezőgárdával és oktatói stábbal ugyanezen a helyszíneken tervezzük a jövő évi tábort 2019 július 9.-12. között újra csütörtök és vasárnap közötti négy napon. Számítunk a létszám kismértékű bővülésére is. Mindenkit szeretettel várunk a jövő évi táborunkba is!

Szabadtéri edzés a sportpályán

A 2018 évi Nyári Tábor beszámolója

A 2019 évi Nyári Tábor beharangozója

Négy emeletes torony

Hozzászólások lezárva.