Dabas 2020 Grappling Bajnokság beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Első alkalommal rendeztünk Liga fordulót Dabas mellett, a házigazda a KyoNewaza Szövetség és dr. Fazekas Ádám volt. Ez volt az 56. Liga fordulónk, különlegessége az volt, hogy egy újdonságot vezettünk be KyoNewaza Challenge néven. Ennek célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a submission only szabályrendszerekre, melyek ráadásul több technikát engedélyeznek (pl. a heel hook is engedélyezett).

A Dabas 2020 Grappling Bajnokság kiírása

dr. Fazekas Ádám házigazda beszél a verseny megnyitóján

dr. Fazekas Ádám házigazda beszél a verseny megnyitóján

A versenyre 18 klub 116 versenyzője 202 nevezést adott le. Négy tatamin bonyolítottuk le és NoGi Open-t rendeztünk, valamint a KyoNewaza Challenge kihívást. A főbíró Merkert Zoltán, a versenyigazgató Berkes László, a bírák Puskás Boglárka, Herle Zsolt, dr. Fazekas Ádám, Klemencz Dániel, Kulcsár Balázs, Pataki Botond, Győri Levente voltak. Betanuló bírónk volt Sárkány Balázs és Asztalos Sándor. Segítők jöttek sokan a házigazda KyoNewaza Szövetségtől, Kecskemétről, Hatvanból. Köszönjük!

A KyoNewaza Szövetség felvétele a Challenge-ről

A harmadik kopogás pillanata

A harmadik kopogás pillanata

Ezen a fordulón volt először KyoNewaza Challenge. Mint a neve mutatja, ez egy kihívás, melyet a KyoNewaza Szövetség intézett a grappling közösséghez. A kihívónak három ellenfelet kell legyőznie submission only szabályrendszerben, azaz a menetidő 8 perc és nincs pontozás, csak kopogtatással lehet győzni. Többen is jelentkeztek kihívónak, a szabályzat alapján ezt a jogot Skáfár Bence nyerte el. Három őrzővel küzdött meg: Tóth András, Klemencz Dániel és Igyártó Róbert voltak az ellenfelek. A kihívást sikerült teljesíteni, mindhárom mérkőzésen háromszöggel kopogtatott a kihívó! Gratulálunk!

A sikeres kihívót köszöntik az őrzők

A sikeres kihívót köszöntik az őrzők

A versenyen indult klubok:
1. Koko Fight Club
2. Szkíta Grappling
3. Tatami Centrum
4. Létavértes Fight Club
5. Bárdosi Küzdősport Akadémia
6. PIT BJJ – Ze Radiola Team
7. Szegedi Ju Jitsu Egyesület
8. Sió-Jitsu
9. Musashi Jitsu
10. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
11. KyoNewaza Szövetség
12. ZR Team Székesfehérvár
13. WBJ Jiu Jitsu
14. Wolf Fight Club
15. Kuzuri Gym Nitra
16. BHA Pécs
17. Székesfehérvári Kempo SE
18. ZR Team Budaörs

A Dabas 2020 Grappling Bajnokság nevezései

A korábbi évadban összetett győztes Sárkány Balázs bíróként debütált

A korábbi évadban összetett győztes Sárkány Balázs bíróként debütált

A Gi, NoGi és Combat Grappling versenyszámokban minden Liga forduló egyben kvalifikáció is a Felnőtt Magyar Bajnokságra, melynek döntője 2020. szeptember 26.-án lesz pestszentimrei Sportkastélyban. A haladó felnőtt női és férfi kategóriákból lehet bejutni a döntőbe. Az idei évadban már csak a Szövetség tagegyesületeiben versenyengedéllyel rendelkező versenyzők szerezhetnek kvalifikációt. Erről a fordulóról a Magyar Bajnoki Döntőre kvalifikált versenyzők:

Herle Zsolt bírónk eredményt hirdet

Herle Zsolt bírónk eredményt hirdet

Ezen a fordulón kvalifikált versenyzők:

Gi Férfi 71 kg.
Skáfár Bence – Koko Fight Club
Győri Levente – Tatami Centrum
Poós Péter – Musashi Jitsu
Gráner Tibor – ZR Team Budaörs

NoGi Férfi 71 kg.
Győri Levente – Tatami Centrum

Combat Férfi 66 kg.
Kutas Krisztián – Szkíta Grappling

A NoGi Férfi -80 kg Open dobogója

A NoGi Férfi -80 kg Open dobogója

A versenyen NoGi Open-t rendeztünk. A NoGi Open Férfi -80 kg. helyezettjei: első Szalay Gergő (ZR Team Budaörs), második Győri Levente (Tatami Centrum), harmadik Skáfár Bence (Koko Fight Club) és Bárány István (Létavértes Fight Club) lett. Gratulálunk! A NoGi Open Férfi 80+ kg. helyezettjei: első Brizs Bence (PIT BJJ – Ze Radiola Team), második Furi Peter (Wolf Fight Club), harmadik Tóth András Tamás (KyoNewaza Szövetség) lett. Gratulálunk! Az első helyezettek a Scitec Nutrition táplálékkiegészítő csomagját kapták különdíjként. Köszönjük a támogatást!

A Dabas 2020 Grappling Bajnokság végeredménye

A Legeredményesebb Csapat különdíját a ZR Team Budaörs kapta

A Legeredményesebb Csapat különdíját a ZR Team Budaörs kapta

Ezen a versenyen is kiosztottuk a különdíjainkat. A Legeredményesebb Csapat különdíjat a ZR Team Budaörs kapta! A Legeredményesebb Gyermek Versenyző Szabó Vivien (ZR Team Budaörs), a Legeredményesebb Női Versenyző Tóth Alexa (Szkíta Grappling) és a Legeredményesebb Férfi Versenyző Szalay Gergő (ZR Team Budaörs) lett! Gratulálunk a díjazottaknak!

A Legeredményesebb Női Versenyző Tóth Alexa

A Legeredményesebb Női Versenyző Tóth Alexa

A versenyen legtöbb rangsor pontot a ZR Team Budaörs szerezte (89 pont) második a Szkíta Grappling (46 pont), harmadik a Musashi Jitsu (44 pont) lett. Gratulálunk!

Hozzászólások lezárva.