Hatvan 2015 Grappling Bajnokság és Emlékverseny – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Elhunyt sporttársaink képe az emlékasztalon

Elhunyt sporttársaink képe az emlékasztalon

Az évad első fordulója hagyományosan az Észak-Magyarországi Régióban van. Így volt ez most is, a negyedik évad elején is, ismét Hatvanban rendeztük meg és szintén hagyomány, hogy ez egyben Emlékverseny is. A mai versenyen már nem csak Rohács Norbertre, hanem minden olyan sporttársunkra emlékeztünk, akik már nem lehetnek velünk. Rohács Norbert, Csapó Ferenc és Vikker Dániel képét ki is tettük az emlékasztalra.

Pálinkás Szilvia emlékezett a sporttársainkra a Megnyitó ünnepségen

Pálinkás Szilvia emlékezett a sporttársainkra a Megnyitó ünnepségen

A Megnyitó ünnepségen Pálinkás Szilvia megható módon emlékezett elhunyt sporttársainkra. Ezt követően a tavalyi évadra vonatkozó összetett egyéni és klub helyezetettnek járó kupákat adtuk át. A harmadik évadban klub összetett kategóriában első lett a Miskolci Ju Jitsu Egyesület, második a Tatami Centrum, harmadik a Bács-Team. Egyéni összetett kategóriában első lett Muzsai Nimród Orion (Kismészáros Kempo SE), második Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), harmadik pedig Ördög Balázs (Miskolci Ju Jitsu Egyesület). Gratulálunk!

A harmadik évad összetett klub dobogója

A harmadik évad összetett klub dobogója

A harmadik évad összetett egyéni kategória dobogója

A harmadik évad összetett egyéni kategória dobogója

A Megnyitó ünnepségen Kovács Gábor főbíró elmondta, hogy magalakult a Global Grappling Egyesület, ezentúl az Egyesület szervezi a versenyeket, a nevezési díjakat az Egyesület számlájára kell utalni. Elmondta azt is, hogy tagjai lettünk a Magyar Grappling és MMA Szövetségnek, a Szövetség grappling versenyeit mi szervezzük. Ezzel a csatlakozással megnyílik az út a Magyar Bajnokság és a Diákolimpia megszervezésére. Még a megnyitón köszöntöttük a versenyünkön újonnan részt vevő klubokat: Jiu-Jitsu Kiskunfélegyháza, Wrestling Team MMA, Muszasi Isaszeg, Re-Gym, Révész Ju-jitsu Nagykökényes, Sárosdi Kempo SE, Zen Bu Kan Nebo Dojo. Kívánjuk, hogy fejődésükre szolgáljon a versenyeinken való részvétel!

A díjakat Kovács Gábor, Rohácsné Farkas Adrienn és Rohács Norbi kislánya Bíborka adták át

A díjakat Kovács Gábor, Rohácsné Farkas Adrienn és Rohács Norbi kislánya Bíborka adták át

A Hatvan 2015 Grappling Bajnokság és Emlékverseny kiírása

Dietz "Cápa" Gusztáv Európa Bajnok szintén adott át érmeket

Dietz “Cápa” Gusztáv Európa Bajnok szintén adott át érmeket

A versenyen nevezési csúcs született, négy tatamin még soha nem rendeztünk ilyen nagy versenyt. 359 nevezés volt és 108 kategóriában 347 mérkőzést bonyolítottunk le, ami már közel van az elméletileg lehetséges 400-hoz. Többek között ez is volt az oka annak, hogy a szokásosnál később, negyed nyolckor fejeződött be a verseny. Köszönjük az érdeklődést és igyekszünk szervezetileg is és technikailag is felnőni a feladathoz!

NoGi bad boys

NoGi bad boys

A versenyen indult klubok:
1. Debrecen Warrior Gym
2. Jiu-Jitsu Kiskunfélegyháza
3. Gracie Barra Hungary
4. Gracie Barra PIT
5. Wrestling Team MMA
6. Tatami Centrum
7. Carlson Gracie Bloodline Team
8. Fox SE Dunaújváros
9. Muszasi Isaszeg
10. Riberio Jiu Jitsu
11. WBJ Hungary Jiu Jitsu
12. Re-Gym
13. Ronin HSE Győri Borzok
14. Küzdősport Szakosztály Bocfölde
15. IJK Monorierdő
16. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
17. Gracie Barra BEAC
18. Révész Ju-jitsu Nagykökényes
19. BÁCS-TEAM
20. Predator’s MMA Fight Team
21. Fekete Mamba Harcművészeti Iskola
22. Marcali VSZSE
23. Carlson Gracie Team Hungary
24. Ronin HSE Pápa
25. Kismészáros Kempo SE.
26. Koko Fight Club
27. Sárosdi Kempo SE
28. Zen Bu Kan Nebo Dojo
29. Bősi Kempo MMA Klub
30. Gracie Barra Farkasok
31. Mátra Kempo SE
32. Szegedi Küzdősport Klub
33. Zen Mushin Do Harcm. Egyesület

A Zen Mushin Do csapata Koczka Bernát vezetésével

A Zen Mushin Do csapata Koczka Bernát vezetésével

A Hatvan 2015 Grappling Bajnokság és Emlékverseny nevezései

dr. Boromisza Péter eredményt hirdet

dr. Boromisza Péter eredményt hirdet

A verseny főbírája Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László, a bírók pedig Balogh Andrea, Fekete Sándor, Merkert Zoltán, dr. Boromisza Péter, Herle Zsolt, Klajkó Zoltán, Vancsik Nándor, Greksa Zoltán, Lisztes Károly, Izsák Bálint voltak. A négy pástot a Koko Fight Club, a Bács-Team, a Marcali VSZSE és a Tatami Centrum vitték, köszönjük!

A Gi Női Open dobogója

A Gi Női Open dobogója

A lebonyolítási rend a hagyományokhoz híven Gi Grappling, Open, NoGi Grappling, Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem volt. A versenyen Gi Open volt, a három kategóriában összesen 32-en neveztek. A verseny különlegessége volt, hogy két támogatónk is volt, az ABURA CONTACT és a Shogun Fight Shop. Köszönjük! Mindketten az Open kategória helyezettjeit támogatták, így az első helyezett a kupa és a pénzjutalom mellett egy Gi-vel is gazdagabb lett, illetve minden dobogós kapott ABURA ajándékcsomagot. Köszönjük Ámán Krisztián és Koczka Bernát segítségét!

Ámán Krisztián ABURA ajándékcsomagokat ad át a Gi Férfi Open 80+ kg kategória dobogósainak

Ámán Krisztián ABURA ajándékcsomagokat ad át a Gi Férfi Open 80+ kg kategória dobogósainak

A Gi Női Open helyezettjei: I. Kovács Alexandra (Kismészáros Kempo SE), II. Pál Nóra (WBJ Hungary Jiu Jitsu), III. Badacsonyi Viktória (IJK Monorierdő dojo). A Gi Férfi -80 kg. Open helyezettjei: I. Szűcs András (Tatami Centrum), II. Gálik Máté (Tatami Centrum), III. Dencinger Dávid (Mátra Kempo SE) és Pataki Botond (Tatami Centrum). A Gi Férfi 80+ kg. Open helyezettjei: I. Sándor József (Carlson Gracie BloodLine), II. Schuck Gergely (Carlson Gracie Hungary Team), III. Svéda Márk (Gracie Barra Hungary) és Imre Zsolt (Bács-Team). Gratulálunk!

A Hatvan 2015 Grappling Bajnokság és Emlékverseny végeredménye

A Gi Férfi Open -80 kg dobogója

A Gi Férfi Open -80 kg dobogója

Nagy Róbert az International Jiu Jitsu Alliance képviselője a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb Gyermek Versenyző Sárkány Balázs (Tatami Centrum), a Legeredményesebb Női Versenyző Kovács Alexandra (Kismészáros Kempo SE) és a Legeredményesebb Férfi Versenyző Sándor József (Carlson Gracie BloodLine) lett. A versenyen legtöbb rangsor pontot a Tatami Centrum szerezte (72 pont) második a Miskolci Ju Jitsu Egyesület (46 pont), harmadik a Kismészáros Kempo SE (37 pont) lett. Gratulálunk!

Kesztyűs Küzdelem Vancsik Nándor vezetésével

Kesztyűs Küzdelem Vancsik Nándor vezetésével

Ebben az évadban először nyolc régióban nyolc G4 Liga forduló lesz. Új régiónk a Nyugat-Dunántúli Régió és új versenyhelyszínünk Győr, ahol a második fordulót fogjuk rendezni. A Győr 2015 Grappling Bajnokságot 2015 november 7-én rendezzük meg. A verseny érdekessége, hogy ismét lehet Superfight-ra jelentkezni Szűcs Kristóffal, illetve ezen a versenyen Kesztyűs Open lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

A győri verseny plakátja

A győri verseny plakátja

Hozzászólások lezárva.