Veszprém 2016 Grappling Bajnokság beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A verseny házigazdája Németh Krisztián és a VRSE Ju Jitsu Szakosztálya

A verseny házigazdája Németh Krisztián és a VRSE Ju Jitsu Szakosztálya

Harmadszorra rendeztük meg Veszprémben a Grappling Bajnokságot, azaz most egy Veszprém melletti településen Nemesvámoson. A házigazda mindhárom alkalommal a Veszprémi Rendőr Sportegyesület Ju Jitsu szakosztálya volt, Németh Krisztián főszervező, Tóth Tamás klubvezető, Rusz Attila versenyorvos és a klub tagjai mindent megtettek a színvonalas rendezésért, köszönjük!

A Veszprém 2016 Grappling Bajnokság kiírása

Tóth Tamás klubvezető emlékplakettet vesz át

Tóth Tamás klubvezető emlékplakettet vesz át

A megnyitó ünnepségen több diploma és plakett is átadásra került. Nagy Róbert az International Ju Jitsu Alliance képviselője átadta Tóth Tamásnak a 3. danos fokozatát, Németh Krisztiánnak a 2. danos fokozatát igazoló oklevelet. A februári Magyar Bajnokság megszervezésében nyújtott segítségéért Kovács Gábor emlékplakettet és emlékérmet adott át Nagy Róbert és Tóth Tamás képviselőinknek, dr. Boromisza Péter, Greksa Zoltán, Lisztes Károly, Izsák Bálint, Fonyó András bíróinknak. Gratulálunk és köszönjük a munkájukat!

Bugac-Kiskunfélegyházi Judo – Jiu-Jitsu klub tagjai a Bajnokságon

Bugac-Kiskunfélegyházi Judo – Jiu-Jitsu klub tagjai a Bajnokságon

A versenyen indult klubok:
1. Egyéni nevezés
2. Gracie Barra Hungary
3. Carlson Gracie Team Hungary
4. Fabio Santos Slovakia BJJ
5. Ribeiro Jiu-Jitsu Slovakia
6. Győri Koko Gym MMA SE
7. Bugac-Kkfházi Judo – Jiu-Jitsu
8. Damashi Küzdősport Egyesület
9. Bushido Kempo Akadémia Eger
10. Titánok HKSE Szeged GB
11. VRSE Ju Jitsu Veszprém
12. Ronin Judo & MMA Balatonfüred
13. Aranyszarvas KHSE
14. Militans MMA
15. Weapon Group SC
16. Székesfehérvári Kempo SE
17. 3K Egyesület-Gracie Barra BJJ
18. Tatami Centrum
19. MVSZSE KSZ – Marcali
20. Küzdősport Szako. Bocfölde
21. Bács-Team
22. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
23. Idei-Fight Team
24. Wrestling Team MMA
25. Ronin HSE GB Pápa
26. BJJ Slovakia
27. Predators MMA Fight Team
28. Gracie Barra Farkasok
29. 4-Fight MMA & Grappling Móvár
30. Koko Fight Club
31. Mátra Kempo SE
32. BJJ Pécs
33. Budapest Top Team
34. Zalaegerszegi BJJ SE
35. Kőbánya Sport Club

A Veszprém 2016 Grappling Bajnokság nevezései

A Győri Koko Gym MMA SE csapata a Bajnokságon

A Győri Koko Gym MMA SE csapata a Bajnokságon

A mérkőzések 10:40-kor kezdődtek és 17:00-ig tartottak. Összesen 104 kategória volt. A Veszprém 2016 Grappling Bajnokságon az Open kategória Gi Grappling számban volt. A Női Open helyezettjei: első Nagy Noémi Katalin (Carlson Gracie Team Hungary), második Puskás Boglárka (Koko Fight Club), harmadik Göndöcs Ágnes (Carlson Gracie Team Hungary) és Sági Cintia (MVSZSE KSZ – Marcali). A Férfi -80 kg Open helyezettjei: első Benkő László (Bács-Team), második Krizsán Kristóf (BJJ Pécs), harmadik Dencinger Dávid (Mátra Kempo SE) és Bencze Márk (Carlson Gracie Team Hungary). A Férfi 80+ kg Open helyezettjei: első Stétz Dániel (BJJ Pécs), második Pintér Tibor (Gracie Barra Hungary), harmadik Jakub Petrik (BJJ Slovakia) és Rábai László (Egyéni nevezés). Gratulálunk!

Pillanatkép a legnagyobbak Gi Open küzdelméből

Pillanatkép a legnagyobbak Gi Open küzdelméből

A Veszprém 2016 Grappling Bajnokságon több kategóriában is láthattuk a nagy Akadémiák csatáját, több esetben is kikapott a favoritnak számító versenyző. Talán a nagy presztízs értéknek és a zsúfoltságnak is köszönhető, hogy a versenyorvosnak a megszokottnál többször volt munkája. Több olyan versenyző is volt, aki megnyerte a Gi és a NoGi kategóriáját is: Székedi Igor (Tatami Centrum), Karakó Hunor (Miskolci Ju Jitsu egyesület), Nagy Csanád (3K Egyesület – Gracie Barra BJJ, Kulcsár Kristóf (Küzdősport Szako. Bocfölde), Horváth Péter (Bács-Team), Riz Friderika (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Tóth Bence (BJJ Pécs), Sárkány Balázs (Tatami Centrum), Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Schnürlein Andor (Bács-Team), Horváth Gergely (Bács-Team), Krizsán Kristóf (BJJ Pécs), Szabó Tamás (Kőbánya Sport Club). Gratulálunk!

Az Akadémiák csatája volt több versenyszámban is

Az Akadémiák csatája volt több versenyszámban is

Az International Jiu Jitsu Alliance a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb Gyermek Versenyző Kulcsár Kristóf (Küzdősport Szako. Bocfölde), a Legeredményesebb Női Versenyző Soltész Alexandra (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) és a Legeredményesebb Férfi Versenyző Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) lett! A versenyen legtöbb rangsor pontot a Miskolci Ju Jitsu Egyesület szerezte (72 pont) második a Bács-Team (60 pont), harmadik a Tatami Centrum (28 pont) lett. Gratulálunk!

A Veszprém 2016 Grappling Bajnokság végeredménye

NoGi Grappling küzdelmek a Veszprém 2016 Grappling Bajnokságon

NoGi Grappling küzdelmek a Veszprém 2016 Grappling Bajnokságon

Bár két forduló hátra van még az idei évadból, a tavalyi összesített nevezésszámot már most átléptük. A hat forduló után a csapatok között az összetett rangsorverseny eleje: első a Tatami Centrum (388 pont), második a Miskolci Ju Jitsu Egyesület (315 pont), harmadik a Bács-Team (272.5 pont). Az egyéni összetett rangsor lista eleje hat forduló után: első Sárkány Balázs (77 pont Tatami Centrum) második Gálik Máté (64 pont Tatami Centrum), harmadik Soltész Alexandra (60 pont Miskolci Ju Jitsu Egyesület). Gratulálunk!

A NoGi Grappling 105 kg kategória dobogója

A NoGi Grappling 105 kg kategória dobogója

Következik a negyedik 2015-2016-os évad hetedik fordulója, mely 2016 június 4-én lesz Kecskeméten a Városi Sportcsarnokban. Ezen a versenyen az Ifjúsági 2 és a Junior korosztálynak Grappling Diákolimpia lesz, a többi korosztálynak pedig a Global Kupa 2016. Előtte azonban még megrendezzük az idei évad talán legrangosabb versenyeit: a Gi Grappling Csapatbajnokságot április 23-án Hatvanban és a NoGi Grappling Csapatbajnokságot május 7-én Dorogon. Mindenkit szeretettel várunk!

A Carlson Gracie Team Hungary csapata a Veszprém Bajnokságon

A Carlson Gracie Team Hungary csapata a Veszprém Bajnokságon

Hozzászólások lezárva.