V. Rohács Norbert Emlékverseny – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Pillanatkép a versenyről

Pillanatkép a versenyről

A verseny kiírása

Rohács Norbert barátunk emlékére rendezett ötödik versenyünket 38 klub tisztelte meg. A nevezések száma az elözőhöz képest megduplázódott, így igen tartalmas, színvonalas mérkőzéseket láthatott a szintén szépszámú közönség. A Hatvani dojo-nak és Kovács Gábor házigazdának mindent meg kellett tennie azért, hogy elférjünk, ezért nem csak a tornacsarnokot, hanem gyakorlatilag az V. számú Általános Iskola teljes földszintjét elfoglaltuk. A díjátadást is ki kellett szervezni az aulába.

A díjátadás az aulában volt, a Gi Grappling 75 kg dobogója

A díjátadás az aulában volt, a Gi Grappling 75 kg dobogója

A versenyt négy páston rendeztük meg, egy-egy pástot vitt a marcali, a veszprémi, a hatvani és a kecskeméti képviselet. A verseny főbírója Kovács Gábor, igazgatója Berkes László, a bírái Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Galisz Péter, Merkert Zoltán, Herle Zsolt, Izsák Bálint, Lisztes Károly, Vancsik Nándor, Fodor Gábor, Patai Árpád voltak. Az előző évad Gyakorló Versenyein kiképzett hat új bírónkból öt itt mutatkozott be először Liga fordulón.

Patai Árpád új bírónk eredményt hirdet

Patai Árpád új bírónk eredményt hirdet

A versenyen nevezett csapatok:
1. 3K Egyesület
2. Egyéni
3. Tatami Centrum
4. Riberio-Genkikan Academy Bratislava
5. Agria Grappling
6. BJJ Pécs
7. Gracie Barra BITE Dél-Pest
8. Gracie Barra Hungary
9. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
10. Colonia Center
11. BJJ Slovakia
12. Riberio Jiu-Jitsu Slovakia
13. Budapest Top Team
14. Küzdősport Szakosztály Bocfölde
15. VRSE Ju Jitsu Szakosztály
16. Cutler Fight Team
17. Mozgás Központ
18. MVSZSE Küzdősp. Szako. – Marcali
19. BBME
20. Combat Club – Gracie Barra Debrecen
21. Szegedi Ju Jitsu Egyesület
22. Gracie Barra Nyíregyháza
23. Magyar KyoNewaza Szövetség
24. Révész Ju Jitsu Mogyoród
25. Mátra Kempo SE
26. Carlson Gracie Blackout
27. Kismészáros Kempo SE.
28. Militans MMA
29. Gracie Barra Farkasok
30. Patai Gladiator Team
31. Koko Fight Club
32. Grizzly Grappling Team
33. Bács-Team Kecel
34. Érdi Spartacus Sc
35. ReKaGym
36. Szegedi Küzdősport Klub
37. Musashi dojo
38. MMA Szolnok

Nevezések

A Megnyitó ünnepségen 38 klub sorakozott fel

A Megnyitó ünnepségen 38 klub sorakozott fel

A Megnyitó ünnepségen előbb Kovács Gábor emlékezett meg barátjáról, Rohács Norbertről, akinek az emlékére mai versenyünket is rendeztük. Elmondta, hogy a klub első éremszerzője volt országos földharc/grappling versenyen Norbi és komoly jövő elé nézett, de sajnos négy évvel ezelőtt motorbalesetben elhunyt. Ha élne, minden bizonnyal itt lenne, a verseny szervezője, résztvevője, motorja lenne. Egy perces néma csönddel adóztunk emlékének. Ezt követően Lestyán Balázs Hatvan város alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket és nyitotta meg a versenyt.

A versenyt megnyitja Lestyán Balázs alpolgármester

A versenyt megnyitja Lestyán Balázs alpolgármester

A mai verseny a Global Grappling G4 Liga harmadik évadának első fordulója volt. Új bíróink mellett több újítás is itt mutatkozott be, ezek közül a legfontosabb a B Liga és a Kesztyűs Küzdelem versenyszám beindítása volt. A B Ligában a kezdő felnőttek indulnak mind a négy versenyszámban. A szabályok ugyanazok, mint a haladók között, csak a versenyzők köre más. Itt nem lehet rangsor pontokat kapni. A Kesztyűs Küzdelem a Global Grappling negyedik versenyszáma, ezzel teljes lett a négyes, a Gi, NoGi összekapaszkodós és a Gi, NoGi ütő-rúgó versenyszám. Most nyerte el igazi értelmét a Global jelző a Grappling előtt, illetve 4-es szám a G4 Liga névben.

Kesztyűs Küzdelem: Furkó László és Vétek Dominik mérkőzése

Kesztyűs Küzdelem: Furkó László és Vétek Dominik mérkőzése

Első alkalommal volt három Open kategória, a nőké mellett ezúttal már két férfi, egy a 80 kg alattiaknak és egy mindenkinek. A három kategóra győztese sorrendben: Kovács Alexandra – Kismészáros Kempo SE, Lakatos Sándor – Tatami Centrum, Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary. Gratulálunk! Ugyancsak először volt Superfight a Profi Ligában. Ez 15 perces, egy menetes küzdelem, pontozás nincs, kopogtatással lehet győzni. Az első mérkőzést Szűcs Kristóf – Tatami Centrum nyerte Kiss László – Grizzly Grappling Team ellen.

A Gi Grappling Férfi 80+ Open dobogója

A Gi Grappling Férfi 80+ Open dobogója

Az International Jiu Jitsu Alliance ismét ajánlott fel különdíjakat: a Legeredményesebb női versenyző Kovács Alexandra – Kismészáros Kempo SE, a Legeredményesebb gyermek versenyző Sárkány Balázs – Tatami Centrum, a Legeredményesebb férfi versenyző Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary lett. A díjakat a szervezet magyarországi képviselője, Nagy Róbert adta át. Az A Ligában kiosztottuk a rangsor pontokat, a klubok között a Tatami Centrum (53 pont), a Combat Club – Gracie Barra Debrecen (40 pont) és a Miskolci Ju Jitsu Egyesület végzett az élen.

A verseny kupái és érmei

A verseny kupái és érmei

A verseny az első fordulója volt a G4 Liga 2014-2015-ös évadának, a következő forduló a III. Szeged Grappling Bajnokság lesz 2014 november 29-én a Szegedi Városi Sportcsarnokban. A verseny része lesz egy nagyszabású Amatőr Küzdősport Gálának, melyet a Szegedi Küzdősport Klub szervez. Mindenkit szeretettel várunk és jó felkészülést kívánunk!

A versenyen megrendeztük az első Supertfight-ot Szűcs Kristóf és Kiss László között

A versenyen megrendeztük az első Supertfight-ot Szűcs Kristóf és Kiss László között

Hozzászólások lezárva.