Újdonságok a harmadik évadban 3.

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Az előző két részben írtunk a kategóriák bővüléséről, az új Kesztyűs Küzdelem versenyszám és a Kezdő, illetve a Profi Liga bevezetéséről. Az utolsó részben további fontos újdonságokról számolunk be.

Szabálymódosítások

Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem: rúgni csak állásban lehet

Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem: rúgni csak állásban lehet

1. Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem versenyszámokban csak akkor szabad rúgni, ha mindkét versenyző áll. Eddig elméletileg lehetősége volt Combat Grappling-ben az álló embernek rúgni a földön lévőt. Gyakorlatilag mindig összekapaszkodva kerültek a földre. Most viszont jön a Kesztyűs Küzdelem, ahol sokkal sűrűbben lesz olyan, hogy az egyik versenyző áll, a másik a földön van. Ekkor már nem szabad rúgni! Eddig Combat Grappling-ben előfordult, hogy a földön volt egy-két rövid térdrúgás pl. bordára, ezt ezentúl nem lehet!

2. Rövidítés: Abban az esetben, ha nincs akció, a vezetőbíró felszólítja a versenyzőket. Ha ezután sem indul el az akció, akkor Rövidítést rendel el. A Rövidítés 10 másodpercig tart és a kijelző mutatja. Ha a Rövidítésben sincs akció, akkor a vezetőbíró felállítja a versenyzőket és a mérkőzés középütt folytatódik.

3. 2 pontot kap az ellenfél, ha a versenyző összekapaszkodás nélkül a földre megy (pl. leül). Ezzel ugyanis megakadályozza a földrevitelt. Hasonló ez ahhoz az eddigi szabályhoz, mikor a guard-ba ugrásért egy pontot kap az ellenfél. Gi és NoGi Grappling versenyszámban folytatódik a küzdelem. Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem versenyszámokban viszont így a rúgást is megakadályozza, ezért a vezetőbíró megállítja a küzdelmet, felállítja, figyelmezteti – ismétlődésnél inti (újabb pontok az ellenfélnek) – a versenyzőt.

Kedvezményes nevezési díj a fiatal korosztályoknak

Ezentúl kedvezményes a fiatalok nevezési díja

Ezentúl kedvezményes a fiatalok nevezési díja

Különbséget teszünk a Junior alatti és feletti korosztályok között: Manó, Gyermek 1,2 és Ifjúsági 1,2 korosztályokban kedvezményes a nevezési díj ezentúl! A harmadik évadban Junior korosztálytól a normál nevezési díj 4.000 Ft, az alatt pedig a kedvezményes 3.000 Ft.

Nevezési díj a 3. évadban:
Manó, Gyermek 1,2 és Ifjúsági 1,2 korosztályokban: 3.000 Ft,
Junior, Felnőtt, Master, ill. Senior korosztályokban: 4.000 Ft.

A Férfi Open meg van bontva 80 kg-nál

Ezentúl a 80 kg alattiak külön Open kategóriát kapnak

Ezentúl a 80 kg alattiak külön Open kategóriát kapnak

A harmadik évadtól minden fordulóban három Open kategória van, egy a Nőknek és kettő a Férfiaknak. A 80 kg alattiak külön Open kategóriát kapnak, nem feltétlenül kell a nagyobbakkal egy csoportban küzdeniük. A két kategória: Open 1 és Open 2. Az Open 1 kategóriában csak azok a versenyzők indulhatnak, akiknek a viszonyítási súlya nem haladja meg a 80 kg-ot. Mindkettőben két harmadik helyezett van, mindkettőben kapnak a dobogósok kupát és oklevelet és mindkettőben 100 Euro az első helyezett külön jutalma. A Nőknél minden marad a második évadban bevezetett módon: két harmadik hely, kupa és oklevél és 50 Euro különdíj. Mindhárom Open kategóriába a nevezés ingyenes, de csak azok a versenyzők nevezhetnek, akinek van érvényes súlycsoportos nevezése is.

A mérlegelés újdonságai

CAS PB60 hiteles mérleg

CAS PB60 hiteles mérleg

A második évad fontos előre lépése volt a két db CAS PB60 hiteles mérleg beszerzése. Most a szabályozás is lép egyet előre:

  • A mérlegelés egyben a regisztrálás is a versenyre. Minden versenyzőnek kell a helyszínen mérlegelnie.
  • Előzetes mérlegelésre lehetőség van minden fordulóban 8 órától.
  • A mérlegelés, regisztráció lezárási időpontok: Gi Grappling és Open: 9:45, NoGi Grappling 12:00, Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem: 14:00.
  • Súlykompenzáció: Ha leányok fiúk között, nők férfiak között indulnak, 3 kg súlykompenzációt kapnak. Ha magasabb (Felnőtt felé – Senior és Master alacsonyabb) korosztályban versenyez, szintén 3 kg súlykompenzációt kap. A két fajta kompenzáció összeadható. (Pl. Gyermek 1 Leány Gyermek 2 Fiúk között 6 kg. súlykompenzációt kap.) A súlykompenzáció csak az adott kategóriára vonatkozik. (Pl. Master korosztályú Férfi versenyzőnek Gi-ben van ellenfele a kategóriájában, de nincs a NoGi-ben, ezért NoGi Felnőttbe átsorol, akkor a NoGi-ben van 3 kg kompenzációja, Gi-ben pedig nincs.)
  • Viszonyítási súly: A viszonyítási súly a mért súlyból a tizedesek elhagyásával és a kompenzáció figyelembe vételével számítódik. (75,95 kg mért súly 75 kg viszonyítási súlynak felel meg, 3 kg kompenzáció esetén 72 kg-nak.)
  • A regisztráció megkezdése és lezárása között egyszer kell végleges mérlegelést végezni. Az ekkor mért súly bekerül a mérlegelési jegyzőkönyvbe.
  • Az adott kategóriában csak az a versenyző indulhat, akinek a viszonyítási súlya nem haladja meg a kategória felső súlyhatárát.

Hozzászólások lezárva.