Újdonságok a G4 Grappling Liga 5. évadában

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Az előző évadok tapasztalata alapján ismét megtesszük a szükséges módosításokat. Ezek egyrészt a fejlődésünk következő lépcsőfoka, másrészt a szükséges korrekciók. A cél az, hogy a versenyrendszerünk egyre jobbá váljon és egyre közelebb kerüljön a professzionális jövőképünkhöz.

Ezentúl klubonként a weben nevezünk

Ezentúl klubonként a weben nevezünk

1. Ezentúl csak a webes nevezéseket fogadjuk. A nevezés klub regisztrációhoz kötött. Központilag regisztráljuk a klubokat és a klubvezetőket, ők pedig a versenyzőket. Nevezni csak regisztrált versenyzőt lehet. A versenyekre a nevezési lehetőség két héttel a verseny előtt nyílik meg. Regisztrálni és nevezni a honlapunkon a harmadik (Versenyrendszer) menü első (Regisztráció és nevezés) menüpontjában lehet.

Az Open versenyszám is nevezési díjas lesz

Az Open versenyszám is nevezési díjas lesz

2. A nevezési díj nem változik! Marad a 3.000 Ft az Ifjúsági 2 korosztályig, a 4.5000 Ft a Junior korosztálytól. A második nevezéstől továbbra is 1.500 Ft kedvezmény jár. Ami újdonság: ezentúl az Open versenyszám is nevezési díjas lesz. Lehetőség van csak Open számban indulni. Az Open I. helyezettjeinek járó különdíj ezentúl 100 Euro helyett 35.000 Ft értékű táplálékkiegészítő csomag!

A 2017 évi Magyar Bajnokság lesz az első kétnapos versenyünk

A 2017 évi Magyar Bajnokság lesz az első kétnapos versenyünk

3. A 2017 évi Grappling Magyar Bajnokság lesz az első kétnapos versenyünk. 2017 március 11-12-én rendezzük meg a Pestszentimrei Sportkastélyban. A szombat a gyerekeké (Manó – Ifjúsági 2 korosztályok), a vasárnap az idősebbeké (Junior – Senior korosztályok), ekkor lesz az Open versenyszám is. A Sportkastély foglaltsága miatt csak ebben az időpontban tudjuk megrendezni, ezért a Debrecen Bajnokság és a Magyar Bajnokság a naptárban helyett cserél: Debrecenben 2017 február 11-én lesz a 4. forduló, a Magyar Bajnokság pedig az 5. forduló lesz.

A kezdők ezentúl könnyített szabályok szerint küzdenek

A kezdők ezentúl könnyített szabályok szerint küzdenek

4. Különválnak a felnőtt kezdő és a haladó szekció szabályai. Az ütő-rúgó számokban (Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem) a felnőtt haladó szekcióban a tiszta fejrúgásra a vezetőbíró azonnal 2 pontot ad. Megkönnyítendő az új versenyzők becsatlakozását, lesznek olyan technikák, melyeket nem engedélyezünk a felnőtt kezdő szekcióban. A felnőtt kezdő kategóriákban:

  • tiltott grappling technikák: lábfeszítés, guillotine fojtás, repülő (felugrásos) technikák,
  • tiltott ütő-rúgó technikák: kalapácsütés, forduló köríves rúgás, földön térdrúgás.

A legtöbb változás a Kesztyűs Küzdelem versenyszámban lesz

A legtöbb változás a Kesztyűs Küzdelem versenyszámban lesz

5. A tapasztalatok és a szükséges fejlődés okán a Kesztyűs Küzdelem versenyszámban a következő változások lesznek:

  • Junior és Master korosztályban is 3 perc + 1 perc lesz a menetidő (2 perc + 1 perc helyett),
  • az Ifjúsági 2 korosztályban is lesz ezentúl 2 perc + 1 perc menetidővel, fejre Touch Contact, testre Semi-Contact erővel, és itt is tiltva lesz a kalapácsütés, forduló köríves rúgás, földön térdrúgás,
  • felnőtt haladó szekcióban a menetidő 4,5 perc + 1,5 perc, a pontozási egység 1,5 perc,
  • a Kesztyűs Küzdelem Csapatbajnokság 2017 március 25-én lesz Kecelen, összevonva a Vikker Dániel Emlékversennyel. A felnőtt férfi csapatdöntő 5 mérkőzése ki lesz emelve a gálára és pénzdíjas lesz. A Csapatbajnokság Ifjúsági 2 korosztályban is meg lesz rendezve.

Az ötödik évad fordulóinak tervezett helyszínei

Az ötödik évad fordulóinak tervezett helyszínei

Hozzászólások lezárva.