Siófok 2016 Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Küzdelem Szűcs Kristóf és Stécz Dani között

Küzdelem Szűcs Kristóf és Stécz Dani között

Új helyszín és új házigazda mutatkozott be a G4 Grappling Liga 2015-206-os évadának utolsó fordulójában. Az utolsó forduló hagyományosan a Dél-Dunántúli régió versenye, az előző két évadban Dombóváron és Siklóson volt. Július 2-án Siófokon a Beszédes József Általános Iskola csarnokában rendeztük meg. A helyszín kiváló, valószínűleg jövőre is itt lesz, és a forduló akár kinőheti magát egy nyári grappling fesztivállá. Házigazda Tálos Lajos és klubja volt. Lajos a Global Grappling új bírója, a Magyar Ju Jitsu Szövetség 2. danos mestere, eddig Veszprémben tartott edzéseket, most nyitja Siófoki klubját. Köszönjük áldozatos munkájukat, mellyel hozzájárultak a forduló sikeréhez!

A verseny házigazdája, Tálos Lajos mérkőzést vezet

A verseny házigazdája, Tálos Lajos mérkőzést vezet

A Siófok 2016 Grappling Bajnokság kiírása

Összefoglaló a versenyről

Az utolsó fordulónak különleges a helyzete, hiszen itt dől el, hogy ki nyeri az évadot akár a klubok, akár az egyéni versenyzők között, illetve kik esznek a ranglista vezetők a felnőtt súlycsoportokban. Aki még javítani akar az összetett helyzetén, ez az utolsó lehetősége. A forduló főbírója Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Merkert Zoltán, Lisztes Károly, Izsák Bálint, Sós György, Tálos Lajos, Renczés Tibor voltak. Pástot vittek a házigazdák, a marcali, a hatvani és a kecskeméti képviseletek. Köszönjük! A versenyzők és a nevezések száma kb. 30%-kal haladta meg a tavalyi, aminek nagyon örülünk és biztató a jövőbeli a növekedés, a fesztivállá válás útján.

A Legeredményesebb női versenyző Tóth Alexa csapattársaival és a bírákkal

A Legeredményesebb női versenyző Tóth Alexa csapattársaival és a bírákkal

A versenyen indult klubok:
1. Tatami Centrum
2. Küzdősport Szako. Bocfölde
3. Kuzuri Gym Nitra
4. Kelemen Ryu dojo Veszprém
5. Carlson Gracie 302 Team
6. Mad Max Kempo Dojo SE
7. Ribeiro Jiu-Jitsu Slovakia
8. Muszasi Isaszeg
9. Wrestling Team MMA
10. BJJ Pécs
11. Koko Fight Club
12. MVSZSE KSZ – Marcali
13. WBJ Jiu Jitsu
14. ZR Team Székesfehérvár
15. Carlson Gracie BloodLine
16. Nagybajomi Küzdősport Egy.
17. Központi Budo Akadémia SE
18. Fox SE Hipszki BJJ Dunaújváros
19. Carlson Gracie Corvin
20. Carlson Gracie Team Hungary
21. Gracie Jiu Jitsu Hungary
22. Dorogi Nehézatlétikai Club
23. Szegedi Küzdősport Klub
24. Ronin HSE ZR Team Pápa

A Siófok 2016 Grappling Bajnokság nevezései

Skáfár Bence és a Legeredményesebb férfi versenyző Lakatos Sándor

Skáfár Bence és a Legeredményesebb férfi versenyző Lakatos Sándor

A versenyre 84 kategóriában neveztek. Négy páston rendeztük meg, a mérkőzések 11:00 órakor kezdődtek és 15:30-kor értek véget. Három versenyszámban (Gi Grappling, NoGi Grappling és Kesztyűs Küzdelem) 199 mérkőzést vezényeltünk le. Ezen a versenyen az Open kategóriákat Gi Grappling-ben rendeztük meg. A Női Gi Open helyezettjei: első Szmolka Nikoletta (BJJ Pécs), második Pál Nóra (WBJ Jiu Jitsu), harmadik Perger Éva (Kelemen Ryu dojo Veszprém) és Meksz Alexa (Ronin HSE ZR Team Pápa). A Férfi -80 kg Open helyezettjei: első Bognár Márk (Tatami Centrum), második Lakatos Sándor (Tatami Centrum), harmadik Tóth Máté (Gracie Jiu Jitsu Hungary) és Ferencz József (Carlson Gracie Team Hungary). A Férfi 80+ kg Open helyezettjei: első Szűcs Kristóf (Tatami Centrum), második Cselőtei Tamás (Carlson Gracie Team Hungary), harmadik Stétz Dániel (BJJ Pécs) és Schuck Gergely (Carlson Gracie Team Hungary). Gratulálunk!

A Gi Open Férfi 80+ kg dobogója

A Gi Open Férfi 80+ kg dobogója

Az International Jiu Jitsu Alliance a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb Gyermek Versenyző Sárkány Balázs (Tatami Centrum), a Legeredményesebb Női Versenyző Tóth Alexa (Küzdősport Szako. Bocfölde) és a Legeredményesebb Férfi Versenyző Lakatos Sándor (Tatami Centrum) lett! A versenyen legtöbb rangsor pontot a Tatami Centrum szerezte (83 pont) második a BJJ Pécs (30 pont), harmadik a Carlson Gracie Team Hungary (21 pont) lett. Gratulálunk!

A Siófok 2016 Grappling Bajnokság végeredménye

A Legeredményesebb gyermek versenyző Sárkány Balázs (alul)

A Legeredményesebb gyermek versenyző Sárkány Balázs (alul)

Ezzel a versennyel befejeződött a G4 Grappling Liga negyedik évada. Az ötödik évad szeptemberben kezdődik és szokás szerint lesz néhány újdonság, melyre itt a honlapunkon is felhívjuk majd a figyelmet. A legfontosabb az, hogy ezentúl weben lesz a nevezés, mely előzetes regisztrációhoz kapcsolódik, azaz nem elég az utolsó pillanatban elkezdeni. Előbb a klubot, majd a versenyzőket is regisztrálni kell és csak utána lehet a nevezést leadni. Erre azonban lesz elég idő felkészülni! Jó felkészülést kívánunk!

Kesztyűs Küzdelem

Kesztyűs Küzdelem

Hozzászólások lezárva.