III. Global Kupa – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A verseny kiírása

Két éve az I. Global Kupa volt az első önálló grappling verseny. Innen nőtte ki magát a Liga. Ma több, mint kétszer annyi nevezés volt, nem véletlen, hogy a helyszínt áthelyeztük a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnokába, ahol több pástot tudunk letenni. 23 klub, 136 fő 204 nevezéssel indult a versenyen. A G4 Liga 2013-2014-es évadának 6. fordulója házigazdája és versenyigazgatója Berkes László, főbírója Kovács Gábor volt.

A csapatok felsorakoznak a megnyitó ünnepségen

A csapatok felsorakoznak a megnyitó ünnepségen

A versenyen nevezett csapatok:
1. 3K Egyesület
2. Gracie Barra Kaposvár
3. Tatami Centrum
4. Küzdősport Szakosztály Bocfölde
5. Albertirsai Nihon Tai Jitsu Klub
6. Combat Club Gracie Barra Debrecen
7. Ronin Judo & MMA Balatonfüred
8. Gracie Barra Orgovány
9. Damashi Küzdősport Egyesület
10. Marcali Városi Szabadidő és Sportegy.
11. Szegedi Ju Jitsu Egyesület
12. A-Klub Kempo
13. Mozgás Központ
14. Bács-Team Kecel
15. Gracie Barra BITE Dél-Pest
16. VRSE Ju Jitsu Szakosztály
17. BBME
18. Grizzly Grappling Team
19. Bárdosi Küzdősport Akadémia
20. Patai Gladiator Team
21. IJK Monorierdő Dojo
22. Szegedi Küzdősport Klub
23. Koko Fight Club

Nevezések

A verseny bírái Bárdosi Sándorral a megnyitó ünnepségen

A verseny bírái Bárdosi Sándorral a megnyitó ünnepségen

A verseny díszvendége a 2000-ben Sydney-ben rendezett Olimpia ezüstérmes birkózója Bárdosi Sándor volt, aki versenyzőt is hozott és az érmeket átadta. Köszönjük! A verseny bírái voltak: Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Németh Krisztián, Herle Zsolt, dr. Boromisza Péter, Galisz Péter voltak. A nagyközönség itt találkozhatott először Magyarország friss BJJ Világbajnokával, Szűcs Kristóffal, aki versenyzett is a III. Global Kupán

Magyarország friss BJJ Világbajnoka, Szűcs Kristóf is indult a versenyen

Magyarország friss BJJ Világbajnoka, Szűcs Kristóf is indult a versenyen

A versenyen adták át a szervezők Kiss Lászlónak és a Grizzly Grappling Team csapatának azt az emlékplakettet, mely megköszöni az I. Debrecen Grappling Bajnokság nagyon színvonalas megrendezését. Köszönjük a Grizzly Grappling Team-nek, hogy erős képviselete a Global Grappling-nek és további sikeres eredményeket kívánunk!

KIss László és Berkes László a köszönő plakettel

KIss László és Berkes László a köszönő plakettel

Négy tatamin hatvan kategóriában három versenyszámban (Gi Grappling, NoGi Grappling és Combat Grappling) folytak a küzdelmek. Az elsők 11 órakor kezdődtek, a veszprémi versenyen bevezetett kis bírói ceremóniával, az utolsó pedig délután három órakor fejeződtek be. Sikerült folyamatosan, szünet nélkül vezetni a mérkőzéseket.

Négy tatamin folytak a küzdelmek

Négy tatamin folytak a küzdelmek

A tavalyi évben megismert és megszeretett különleges házi büfét ismét megcsinálta Feketéné Varsányi Enikő és édesanyja és ismét egyedi kiszolgálással, odafigyeléssel örvendeztetett meg bennünket. A bírók, segítők, rendezők ellátásáról gondoskodtak, de a nagyközönségnek is a rendelkezésére álltak.

Enikő és édesanyja egész nap mosolyogva várta az éhezőket és szomjazókatt

Enikő és édesanyja egész nap mosolyogva várta az éhezőket és szomjazókat

Újdonság volt a versenyen, hogy Női Gi Open kategóriát is rendeztünk. Az alulról jövő kezdeményezés ahagyományt is teremt, tervezzük, ugyanis, hoz ezentúl minden Liga fordulón lesz a nők részére is Open. Az első Női Gi Open kategória helyezettjei: I. Németh Orsolya, II. Meksz Alexa, III. Nagy Zsuzsanna, IV. Deák Alexandra. Gratulálunk!

Gi Grappling Női Open dobogója

Gi Grappling Női Open dobogója

A Férfi Gi Open is különleges volt abból a szempontból, hogy testvérdöntőt hozott: Az egyik ágon Szűcs Kristóf jutott a döntőbe, ami nem okozott egyáltalán meglepést. A másik ágon viszont öccse Szűcs András győzött nála jóval nagyobb ellenfeleken diadalmaskodva. Kristóf természetesen nem állt ki az öccse ellen, így a végeredmény: I. Szűcs András, II. Szűcs Kristóf, III. Tóth Zoltán, III. Makó Dávid. A Scitec Nutrition kecskeméti üzlete különdíjat ajánlott fel a győztesnek.

Gi Grappling Férfi Open dobogója

Gi Grappling Férfi Open dobogója

Az International Jiu Jitsu Alliance ezen a versenyen is különdíjakat ajánlott fel, melyeket a szervezet magyarországi képviselője Nagy Róbert adott át. A Legeredményesebb Gyermek versenyzőnek járó különdíjat Sárkány Balázs (Tatami Centrum) nyerte, a Legeredményesebb Női versenyző Meksz Alexa (Gracie Barra Kaposvár), a Legeredményesebb Férfi versenyző Izsák Bálint (MVSZSE KSZ – Marcali) lett! Gratulálunk!

Meksz Alexa és Nagy Róbert

Meksz Alexa és Nagy Róbert

A versenyen ismét kiosztottuk a Rangsor pontokat. A klubok között a Tatami Centrum (67 pont) végzett az első helyen, utána sorrendben: Szegedi Ju Jitsu Egyesület (40 pont), Gracie Barra Orgovány (30 pont), BBME (23 pont), Szegedi Küzdősport Klub (17 pont) végeztek az élen.

A verseny végeredménye

A NoGi Grappling Felnőtt 85 kg-os kategória döntője

A NoGi Grappling Felnőtt 85 kg-os kategória döntője

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának utolsó 7. fordulóját, az I. Dombóvár Grappling Bajnokságot a DVMSE Sportcsarnokában, (7200 Dombóvár, Gyenis Antal u. 18.) rendezzük meg 2014 július 5-én. A házigazda Vincze Zoltán (Vincze Ju Jutsu SE) lesz. NoGi Grappling Open lesz, (nőknek és férfiaknak egyaránt!)melyre a nevezés ingyenes! A verseny előtt június 21-én Kecskeméten Gyakorló Versenyt szervezünk. Jó felkészülést kívánunk!

Az I. Dombóvár Grappling Bajnokság emblémája

Az I. Dombóvár Grappling Bajnokság emblémája

Hozzászólások lezárva.