II. Veszprém Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A verseny kiírása

Veszprém az ötödik olyan város, ahol újra versenyt rendeztünk. Itt is folytatódott az a korábbi tendencia, hogy növekszik a nevezések száma: közel másfélszerese lett a tavalyinak: 25 klub, 141 fő 197 nevezéssel indult a versenyen. A G4 Liga 2013-2014-es évadának 5. fordulója házigazdája a veszprémi képviseletünk, a Veszprémi Rendőr Sportegyesület Ju Jitsu Szakosztálya volt Tóth Tamás vezetésével, főbírója Kovács Gábor, igazgatója Berkes László volt.

Közel másfélszerese volt a nevezések száma a tavalyinak

Közel másfélszerese volt a nevezések száma a tavalyinak

A versenyen nevezett csapatok:
1. Carlson Gracie BloodLine – Veszprém
2. VRSE Ju Jitsu Szakoszt. – Veszprém
3. BJJ Slovakia
4. Gracie Barra Orgovány
5. Colonia Center
6. Gracie Barra Farkasok
7. Tatami Centrum
8. Damashi Küzdősport Egyesület
9. Ronin HSE Pápa
10. Riberio Jiu-Jitsu Slovakia
11. Ifjúsági Jujutsu Kör
12. Mozgás Központ
13. Gracie Barra Hungary
14. Wild Boar Jiu Jitsu
15. Gracie Barra BITE Dél-Pest
16. Ronin Judo & MMA Balatonfüred
17. Gracie Barra ELTE
18. Kismészáros Kempo SE
19. MVSZSE Küzdősp. Szako.- Marcali
20. Militans MMA
21. Carlson Gracie 302 Team
22. Budapesti Budo és Mozgásm. Egy.
23. Vincze Ju-Jutsu SE
24. Patai Gladiator Team
25. Koko Fight Club

II. Veszprém Grappling Bajnokság nevezései

A versenyt megnyitja Kovács Gábor főbíró

A versenyt megnyitja Kovács Gábor főbíró

A verseny bírái voltak: Fekete Sándor, Németh Krisztián, Herle Zsolt, Merkert Zoltán, Galisz Péter. Az első mérkőzések pontban 11 órakor indultak el, az utolsó pedig negyed ötkor fejeződött be. Beértek tehát azok a fejlesztések (két kijelzős lebonyolítási mód, folyamatos díjátadás stb.), melyek a gyorsabb lebonyolítást szolgálták.

A verseny érmei

A verseny érmei

Most először rendeztünk Combat Open versenyszámot. Veszprém és általában Észak-Dunántúl igen erős a Combat Grappling-ben, ezen a versenyen csúcsott döntött az összesen harmincon felüli nevezés. A Combat Open versenyszámot Czigler Dániel (VRSE Ju Jitsu Veszprém) nyerte, második Csiszár Balázs (VRSE Ju Jitsu Veszprém), harmadik Fogaras Csaba (Ronin Judo & MMA Balatonfüred) és Papp József (Ronin Judo & MMA Balatonfüred) lett. Gratulálunk!

A Combat Open dobogója

A Combat Open dobogója

Az International Jiu Jitsu Alliance ezen a versenyen is különdíjakat ajánlott fel, melyeket a szervezet magyarországi képviselője Nagy Róbert adott át. A Legeredményesebb Gyermek versenyzőnek járó különdíjat Sárkány Balázs (Tatami Centrum) nyerte, a Legeredményesebb Női versenyző Tóth Anett (Gracie Barra Orgovány), a Legeredményesebb Férfi versenyző Kárászi Balázs (Kismészáros Kempo SE) lett! Gratulálunk!

Legeredményesebb Gyermek versenyző Sárkány Balázs – Tatami Centrum

Legeredményesebb Gyermek versenyző Sárkány Balázs – Tatami Centrum

Legeredményesebb férfi versenyző Kárászi Balázs – Kismészáros Kempo SE

Legeredményesebb férfi versenyző Kárászi Balázs – Kismészáros Kempo SE

A versenyen természetesen ismét kiosztottuk a Rangsor pontokat. A klubok között a Gracie Barra Farkasok (42 pont) végzett az első helyen, utána sorrendben: Colonia Center (32 pont), Gracie Barra Orgovány (23.5 pont), Patai Gladiator Team (21 pont), Riberio Jiu-Jitsu Slovakia (21 pont), Tatami Centrum (16 pont), VRSE Ju Jitsu Veszprém (16 pont) végeztek az élen.

A verseny végeredménye

A verseny bírái és szervezőinek egy része

A verseny bírái és szervezőinek egy része

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évada a 6. fordulóval folytatódik, a III. Global Kupát Kecskeméten a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnokában (Kecskemét, Tóth László sétány 2.) rendezzük meg 2014 június 7-én. A házigazda Berkes László (Tatami Centrum) lesz. Ismét Gi Grappling Open lesz, melyre a nevezés ingyenes! A verseny előtt május 17.-én szintén Kecskeméten Gyakorló Versenyt szervezünk. Jó felkészülést kívánunk és találkozunk Kecskeméten!

A III. Global Kupa emblémája

A III. Global Kupa emblémája

Hozzászólások lezárva.