II. Szeged Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A II. Szeged Grappling Bajnokság végeredménye

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának második, szegedi fordulóját rendeztük meg 2013 november 23.-án a Városi Sportcsarnokban. A tavalyi évhez hasonlóan ismét egy nagyszabású Amatőr Küzdősport Gála része volt a verseny. A Grappling Liga forduló mellett Muay Thai és Amatőr MMA verseny is zajlott a csarnokban. Lehoczky Csaba, Sárközi Róbert és Laczkó Balázs szervezésében részesei lehettünk az év egyik legnagyobb ilyen jellegű eseményének. Négy páston mentek a grappling mérkőzések és egy ketrecben és ringben az MMA és Muay Thai küzdelmek. A totaldamage blog képén csaknem a terem egésze látható.

A csarnok a totaldamage blog képén

A csarnok a totaldamage blog képén

A három verseny egymást is erősítette, ennek köszönhető, hogy a II. Szeged Grappling Bajnokság rekordot döntött, most volt a legtöbb nevező csapat, versenyző és most rendeztük meg a legtöbb kategóriát. Bebizonyosodott, hogy a korosztályok sűrítése és a súlycsoportok bővítése indokolt volt, az egyes kategóriák így is feltöltődnek és könnyebb az átjárás is közöttük. Örvendetesen sok a fiatal és a női, leány versenyző is.

A II. Szeged Grappling Bajnokság kiírása

A versenyen induló versenyzők egy része

A versenyen induló versenyzők egy része

A verseny szpíkere Németh “Nyiba” Sándor volt, díszvendégei pedig Erdélyi Endre, Növényi Norbert, Bárdosi Sándor voltak, akik beszédükben biztatták a versenyzőket. Egyperces néma felállással emlékeztünk az elmúlt időszakban elhunyt Balog Joel és Pocsai Zoltán tiszteletére. A szervezők egy szamurájkardot ajándékoztak fáradhatatlan taguknak, Elter Antalnak.

A verseny megnyitóján Laczkó Balázs beszél

A verseny megnyitóján Laczkó Balázs beszél

Megtiszteltetés érte a Global Grappling egyik vezetőjét, Berkes Lászlót is, az edzőktől és versenyzőktől üvegplakettet kapott, melyet Kiss László, a Grizzly Grappling Team vezetője adott át a Közösség nevében.

Sárközi Róbert és Berkes László az üvegplakettel

Sárközi Róbert és Berkes László az üvegplakettel

A verseny előtt orvosi vizsgálat és mérlegelés volt.. A háromszázat meghaladta a három versenyszám versenyzőinek a száma, így az orvosi vizsgálat sok időtt vett el, ennek lett az eredménye, hogy közel dél volt már, mire a négy tatamin megkezdődtek a mérkőzések. A szokásos három versenyszám, a Gi, NoGi és Combat Grappling mellett ezen a versenyen mutatkozott be a Cage Grappling, mely grappling a ketrecben.

Cage Grappling most volt először a versenyen

Cage Grappling most volt először a versenyen

A II. Szeged Grappling Bajnokságon 32 klub 189 versenyzője 250-nél is több nevezéssel indult. A verseny főbírája Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László volt. A verseny bírái Fekete Sándor, Merkert Zoltán, Herle Zsolt, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, dr. Boromisza Péter voltak. A segítők húsznál is többen voltak, jöttek Veszprémből, Hatvanból és Kecskemétről. Köszönjük az egész napos áldozatos munkájukat!

A II. Szeged Grappling Bajnokság nevezései

A verseny bírái és a segítők egy része

A verseny bírái és a segítők egy része

Az első fordulóhoz hasonlóan most is három különdíjat ajánlott fel az International Jiu Jitsu Alliance. A Legeredményesebb Gyermek versenyzőnek járó különdíjat Fejes István – Tatami Centrum, a Legeredményesebb Női versenyzőnek járó különdíjat Lajcsák Brigitta – Miskolci Ju Jitsu Egyesület, a Legeredményesebb Férfi versenyzőnek járó különdíjat pedig Szűcs Kristóf – Tatami Centrum kapta.

A II. Szeged Grappling Bajnokság végeredménye

Pillanatkép a versenyen - küzdelmek a pástokon és a ketrecben

Pillanatkép a versenyen – küzdelmek a pástokon és a ketrecben

Természetesen a legnagyobb érdeklődés a NoGi Open versenyszámot övezte. A dobóra jutók kupákat kaptak, az első helyezett ez mellé még 200 Euro különdíjat is. A házigazdák ajánlották fel a pénzdíjat, így ez a versenyszám ingyenes volt, ennek eredményeképpen 24 versenyző indult. Az Open versenyszám győztese Szűcs Kristóf – Tatami Centrum volt, második helyezett lett Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary, a két harmadik helyezett pedig Lakatos Sándor – Tatami Centrum és Dencinger Dávid – PKA Team Székesfehérvár lettek. Gratulálunk! Megismétlődött tehát a tavalyi döntő, akkor Ákos, most Kristóf győzött.

A NoGi Open kategória dobogója

A NoGi Open kategória dobogója

A versenyen 57 kategóriában küzdöttek a versenyzők. Kiosztottuk a rangsor pontokat is, a legtöbbet 61,5 pontot a Grizzly Grappling Team szerezte, második 48,5 ponttal a Tatami Centrum, harmadik lett 35 ponttal a Miskolci Ju Jitsu Egyesület. Rangsor pontot azok a versenyzők kapnak, akik a kategóriájukban kétszer győztek: I. helyezését 7 pont, II. helyezését 4 pont, III. helyezésért 2 pont, IV. helyezésért 1 pont jár, ha hátrébb végez, akkor 0,5 pont.

A rangsor lista állása két forduló után

A NoGi Grappling Felnőtt Férfi 75 kg. kategória dobogója

A NoGi Grappling Felnőtt Férfi 75 kg. kategória dobogója

Újdonság volt, hogy a nagy (12 fő feletti) kategóriákat két alcsoportra bontottuk és két külön páston indítottuk egyszerre. Ezzel elkerültük az aránytalan leterheltséget a pástok között. A NoGi Open 24 fős kategóriáján kívül 3 súlycsoportos kategória volt ilyen, a Gi Grappling 75 kg., a NoGi Grappling 75 kg. és a NoGi Grappling 85 kg. A legnagyobb súlycsoport a 23 fős NoGi 75 kg. volt.

A Gi Grappling Gyermek1 Fiú 30 kg. kategória dobogója

A Gi Grappling Gyermek1 Fiú 30 kg. kategória dobogója

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évada a 3. fordulóval folytatódik, a II. Budapest Grappling Bajnokságot az UTE judo termében a Megyeri úton rendezzük meg 2014 január 18-án. Arra számítunk, hogy a nevezők száma a szegedit is meg fogja haladni. Érezhető a grappling népszerűségének és a színvonalának is az emelkedése, a hozott változtatások ezt a célt szolgálták és a klubok, versenyzők vevők voltak az újdonságokra. Jó felkészülést kívánunk és találkozunk Budapesten!

Hozzászólások lezárva.