II. Global Kupa – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A G4 Grappling Liga 2012-2013-as évadának utolsó, 5., kecskeméti fordulóját rendeztük meg 2013 június 1.-én az Angolkisasszonyok csarnokában. Két héttel korábban, május 18.-án felkészülésként Gyakorló Versenyt rendeztünk Bányai Júlia Gimnáziumban, melyről beszámoló itt található.

Az öt forduló helyszíne

II. Global Kupa

G4 Grappling Liga 2012-2013 5. forduló

Kecskemét, 2013 június 1. szombat

A verseny emblémája

A csarnokot nagyon jól ismerjük, több Kecskemét és Hírös Kupa Ju Jitsu Versenyt rendeztünk már itt, de egy évvel ezelőtt az I. Global Kupa versenyünk is itt volt. Ez volt akkor az első önálló grappling versenyünk, addig a grappling számok a Ju Jitsu verseny részeként kerültek megrendezésre.

Az Angolkisasszonyok csarnoka

Az Angolkisasszonyok csarnoka

A versenyre a tavalyinál 40%-al több nevezés érkezett: 21 klub 106 versenyzője 139 nevezést adott le. Végre sikerült a versenyt időben befejezni, ehhez hozzájárult az is, hogy a nevező klubok partnerek voltak az előzetes nevezésben, a versenyen már nem kellett változtatni semmit. Az A tatamin kipróbáltuk az új két kijelzős rendszerünket, ami egyrészt kiváltja a papír alapú jegyzőkönyvet, másrészt a következő mérkőzések résztvevőit előre kiírjuk, így fel tudnak készülni. A második évadban fokozatosan bevezetjük az összes tatamira.

A verseny díszvendége volt Növényi Norbert és Sárközi Róbert

A verseny díszvendége volt Növényi Norbert és Sárközi Róbert

A verseny díszvendégei Növényi Norbert birkózó Olimpiai Bajnok, kick-box és MMA Világbajnok, valamint Sárközi Róbert MMA Európa Bajnok voltak, ők adták át az érmeket is. Megtisztelte jelenlétével a versenyt Halmi Viktor az egyik legismertebb magyar MMA harcos, BJJ Európa Bajnok is. Mindhármuknak tanítványai is indultak a versenyen. Természetesen itt voltak a Global Grappling nagykövetei is, Lakatos Sándor és Szűcs Kristóf grappling Világbajnokok, valamint Fekete Sándor többszörös BJJ Európa Bajnok, Panamerica Bajnok és grappling Világbajnok, így az érdeklődők több neves versenyzővel is találkozhattak

Nagy érdeklődést váltott ki Szűcs Kristóf és Kovács Lőrinc küzdelme

Nagy érdeklődést váltott ki Szűcs Kristóf és Kovács Lőrinc küzdelme

A II. Global Kupán nevezett klubok:
Albertirsai Nihon Tai Jitsu klub
Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület
Carlson Gracie Blackout Team
Gracie Barra BITE
Gracie Barra Debrecen
Gracie Barra Hungary
Gracie Barra Nyíregyháza
Gracie Barra Orgovány
Grizzly Grappling Team Debrecen
Hatvani dojo
Kaposvári Bushido dojo
Marcali Városi SZSE
Mozgás Központ Judo Szakosztály
Növényi Sportakadémia
RekaGym Halmi Team
Szegedi Ju Jitsu Egyesület
Szegedi Küzdősport Klub
Tatami Centrum
Titánok HKSE Bocfölde
Vincze Ju Jutsu SE
Wildboar Jiu Jitsu Team

A II. Global Kupa nevezései

A fiú Gi Grappling Gyermek és Ifjúsági kategóriák résztvevői

A fiú Gi Grappling Gyermek és Ifjúsági kategóriák résztvevői

A verseny orvosa dr. Angeli Tamás, főbírája Fekete Sándor, igazgatója Berkes László, bírái Balogh Andrea, dr. Boromisza Péter, Galisz Péter, Németh Krisztián voltak. Köszönjük a segítőink munkáját is! Köszönjük a kiváló büfét Varsányi Enikőnek és édesanyjának!

Varsányi Mihályné és Varsányi Enikő a büfében. Köszönjük!

Varsányi Mihályné és Varsányi Enikő a büfében. Köszönjük!

Külön meg szeretnénk említeni a “veszprémi szuper csapat” segítségét, akik azért utaztak sok-sok órát, hogy itt legyenek és segítsenek! Egész nap folyamatosan vitték az egyik tatamit az adminisztrációval és a bíráskodással is. Köszönet Tóth Tamásnak, Németh Krisztiánnak, Fonyó Andrásnak és Balassa Gergőnek az áldozatos munkájukért! Ők is és a többi segítőnk is, ma is és korábban is szívesen áldozza egész napját a segítésnek, érzik, hogy egy jó és hasznos dolog részesei, és fontosak, nélkülük ez a verseny nem jöhetne létre! Még egyszer köszönet!

Munkában a "veszprémi szuper csapat"

Munkában a “veszprémi szuper csapat”

Az előző, budapesti fordulóban bevált fix időpontba terveztük a két eredményhirdetést, 14 és 17 órára. Ma azonban sikerült folyamatosan vinni a pástokat, így a 14 órai díjátadáson hat kategória kivételével az összes oklevelet ki tudtuk osztani. E hat kategória is viszonylag gyorsan lezajlott, így 16 órára a verseny befejeződött.

Gi Grappling Felnőtt Női 65 kg. dobogója, az érmeket átadta Növényi Norbert

Gi Grappling Felnőtt Női 65 kg. dobogója, az érmeket átadta Növényi Norbert

A versenyen meglepően sok volt a leány, női nevezés. Több leány elindult a fiúk között is. Örömmel láttuk, hogy népszerű a grappling a “gyengébbik” nem körében is. Ezen a versenyen debütált az első női bírónk is, Balogh Andrea, aki a Gi számban versenyzett, a NoGi számban bíráskodott.

NoGi Grappling Junior Leány 47 kg. dobogója, az érmeket átadta Sárközi Róbert

NoGi Grappling Junior Leány 47 kg. dobogója, az érmeket átadta Sárközi Róbert

Ahogy az előző két fordulóban Veszprémben és Budapesten, úgy most is különdíjat ajánlott fel az International Jiu-Jitsu Alliance, mégpedig a Legeredményesebb versenyzőnek. Ma a különdíjat Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary kapta, aki Felnőtt Férfi 85 kg kategóriában duplázott, megnyerte mind a Gi, mind a NoGi számot is Gratulálunk! A díjat átadta a szervezet magyarországi képviselője, Nagy Róbert.

A Különdíj nyertese Szekeres Ákos. A díjat átadja Nagy Róbert.

A Különdíj nyertese Szekeres Ákos. A díjat átadja Nagy Róbert.

Nem Szekeres Ákos volt az egyetlen, aki két kategóriában is tudott nyerni. Mind a Gi, mind a NoGi kategóriáját megnyerte Szűcs Kristóf – Tatami Centrum, Schneider Barnabás – Vincze Ju-Jutsu SE, Tóth Anett – Gracie Barra Orgovány, ifj. Tóth Zoltán – Gracie Barra Orgovány. Gratulálunk a többi duplázónak is!

Gi Grappling Ifjúsági Fiú 41 kg. dobogója, az érmeket átadta Növényi Norbert

Gi Grappling Ifjúsági Fiú 41 kg. dobogója, az érmeket átadta Növényi Norbert

A II. Global Kupa végeredménye

A verseny a G4 Grappling Liga 2012-2013 évadának az 5. fordulója volt, így természetesen osztottunk ki rangsorpontokat is

A II. Global Kupa egyéni rangsorlistájának eleje:
14 pont: Szűcs Kristóf – Tatami Centrum,
14 pont: Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary,
14 pont: Schneider Barnabás – Vincze Ju-Jutsu SE,
13 pont: Lakatos Sándor – Tatami Centrum,
11 pont: Bognár Márk – Tatami Centrum

A II. Global Kupa klub rangsorlistájának eleje:
52 pont: Tatami Centrum,
29 pont: Gracie Barra Orgovány,
28 pont:: Vincze Ju-Jutsu SE,
18 pont: Gracie Barra Hungary,
8 pont: Szegedi Küzdősport Klub

A rangsorlista állása a 2012-2013-as évad végén

Csoportkép a szervezőkkel

Csoportkép a szervezőkkel

Ezzel befejeződött a G4 Grappling Liga 2012-2013-as évada. Köszönjük a kluboknak a nevezést és a felkészítést és gratulálunk a versenyzőknek! Az új, a 2013-2014-es évad szeptember 21-én kezdődik Hatvanban a IV. Rohács Norbert Emlékversennyel. Lesz néhány apró módosítás, melyről részletes tájékoztatást adunk itt a honlapon!

A verseny plakátja

A verseny plakátja

Erre a versenyre terveztük a II. Global Grappling OPEN kategóriát 1000 Eurós első díjjal. A verseny presztizse megkövetelte, hogy 16 induló meglététhez kössük a megszervezését. Sajnos ez a létszám most nem jött össze. Tervezzük a második évadban is az OPEN megrendezését, talán valamit változtatunk a kiíráson, hogy nagyobb legyen az elfogadottsága.

Indul a küzdelem Rákóczi Tamás és Lakatos Sándor között, bíró Fekete Sándor

Indul a küzdelem Rákóczi Tamás és Lakatos Sándor között, bíró Fekete Sándor

Hozzászólások lezárva.