II. Debrecen Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A harmadik évad március 7-én a II. Debrecen Grappling Bajnoksággal folytatódott. Idén a verseny házigazdája Szöllősi László és Czuprik István, valamint a Combat Club – Gracie Barra Debrecen volt. A helyszín az egyetemi Agrár Centrum csarnoka volt a Böszörményi úton az egyetem területén. Itt rendeztük meg a versenyt négy tatamin.

A II. Debrecen Grappling Bajnokság kiírása

Megnyitó ünnepség

Megnyitó ünnepség

A megnyitó kedves színfoltja volt, amikor a házigazda klub fiai köszöntötték a versenyen résztvevő hölgyeket, leányokat. Köszönjük a megemlékezést a Nőnapról!

Megemlékezés a Nőnapról

Megemlékezés a Nőnapról

A debreceni klubok nagy számban indították a versenyzőiket, de máshonnan is sokan jöttek, a nevezések száma a tavalyi másfélszerese lett. Nagyon szép kategóriák alakultak ki, mindenki talált magának megfelelő ellenfelelt. A nagyszámú közönség közel háromszáz mérkőzést láthatott Gi Grappling, NoGi Grappling és Kesztyűs Küzdelem versenyszámokban.

Gi Grappling: a legkisebbek küzdelme

Gi Grappling: a legkisebbek küzdelme

A verseny főbírája Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Herle Zsolt, Galisz Péter, Vancsik Nándor, Izsák Bálint, Lisztes Károly, Krajkó Zoltán és Greksa Zoltán voltak. Utóbbi két bírónk itt debütált, ezen a versenyen voltak először fekete pólós hivatalos bírók. Sok sikert kívánunk a munkájukhoz! Segítők jöttek Marcaliból, Hatvanból, Kecskemétről, Kecelről, Miskolcról és természetesen sokan voltak Debrecenből. Köszönjük a segítséget!

Új bírónk, Krajkó Zoltán eredményt hirdet

Új bírónk, Krajkó Zoltán eredményt hirdet

Új bírónk, Greksa Zoltán eredményt hirdet

Új bírónk, Greksa Zoltán eredményt hirdet

Már megszokottnak számít, hogy Szlovákiából kapunk nevezéseket (a Budapest Bajnokságra három klub is nevezett), de az most először fordult elő, hogy Romániából kaptunk nevezést. Szeretettel köszöntjük a Fight Club Marghita versenyzőit és csapatvezetőit!

A II. Debrecen Grappling Bajnokságon nevezett klubok:
1. Carlson Gracie Debrecen
2. Miskolc Fight Team
3. Gracie Barra Hungary
4. Warrior Gym Debrecen
5. Fight Club Marghita
6. 3K Egyesület
7. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
8. Szolnok Judo 61’
9. Pitbull Debrecen
10. Gracie Barra Nyíregyháza
11. Gracie Barra BITE Dél-Pest
12. Combat Club-GB Debrecen
13. Gracie Barra Farkasok
14. Kismészáros Kempo SE
15. Gracie Barra PIT
16. Érdi Spartacus Sc
17. MVSZSE KSZ Marcali
18. Szegedi Küzdősport Klub
19. Koko Fight Klub
20. Tatami Centrum
21. Bushido Spartan Kempo Debrecen
22. Grizzly Grappling Team
23. Bács-Team Kecel

II. Debrecen Grappling Bajnokság – nevezések

Pillanatkép a versenyről

Pillanatkép a versenyről

A versenyen NoGi Open volt, nagy küzdelmeket hozott, a végeredménye: NoGi Open -80 kg I. helyezett Kardos Péter – Grizzly Grappling Team, II. helyezett Erdős Máté – Gracie Barra Dél-Pest, III. helyezett Soltész László – Pitbull Debrecen és Zsiga Sándor – Pitbull Debrecen. NoGi Open 80+ kg I. helyezett Ördög Balázs – Miskolci Ju Jitsu Egyesület, II. helyezett Makó Dávid – Gracie Barra Dél-Pest , III. helyezett Kiss László – Grizzly Grappling Team és Tamás László – Gracie Barra Farkasok. Gratulálunk!

NoGi Open -80 kg: akció közben

NoGi Open -80 kg: akció közben

Mint minden G4 Liga fordulón, így ezen is különdíjakat ajánlott fel az International Jiu Jitsu Alliance a legeredményesebb versenyzőknek. Az elért helyezések alapján kiválasztott versenyzőknek a díjat a szervezet magyarországi képviselője Nagy Róbert adta át. A Legeredményesebb női versenyző Cserényi Helga – Tatami Centrum lett, a Legeredményesebb gyermek versenyző Sárkány Balázs – Tatami Centrum lett, a Legeredményesebb férfi versenyző pedig Ördög Balázs – Miskolci Ju Jitsu Egyesület Gratulálunk!

NoGi Open 80+ kg: gigászok csatája

NoGi Open 80+ kg: gigászok csatája

Kiosztottuk a rangsor pontokat is. A legtöbb pontokat kapott klubok a következők: 71 pont: Miskolci Ju Jitsu Egyesület, 46 pont: Combat Club – GB Debrecen, 35 pont: 3K Egyesület – Kistelek és Kismészáros Kempo SE, 24 pont: Grizzly Grappling Team, 21 pont: Gracie Barra Nyíregyháza Gratulálunk!

A II. Debrecen Grappling Bajnokság végeredménye

Róka fogta csuka - csuka fogta róka

Róka fogta csuka – csuka fogta róka

Az évad következő fordulója április 4.-én lesz Pápán. Pápa nyolcadik városként kapcsolódik be a helyszínek közé. Az I. Pápa Grappling Bajnokságon a szokásos versenyszámok mellett most először Kesztyűs Open Lesz! Mindenkit szeretettel várunk!

Kesztyűs Küzdelem állásban és földön is

Kesztyűs Küzdelem állásban és földön is

Nem csak a húszéveseké a világ!

Nem csak a húszéveseké a világ!

Hozzászólások lezárva.