I. Veszprém Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

2013 január 19-én rendeztük meg a Pannon Egyetem Testnevelési Tanszékének tornacsarnokában a G4 Grappling Liga 2012-2013-as évadának a 3. fordulóját, az I. Veszprém Grappling Bajnokságot. A verseny főbírája Kovács Gábor, igazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Merkert Zoltán, dr. Boromisza Péter, Herle Zsolt és Németh Krisztián voltak.
A szervezők egy része a megnyitó ünnepségen

A szervezők egy része a megnyitó ünnepségen

A verseny előtti napokban komoly mennyiségű hó hó esett és az erős szél miatt sok volt a hóátfúvás, járhatatlan utak is voltak. A helyzet csak a verseny reggelére javult, így végül is 14 csapat jelent meg a nevezett 19 helyett. Jobbára a gyermek és ifjúsági korúakat nem engedték el, a felnőttek közül nem sokan hiányoztak.
Résztvevő csapatok és a vezetőik:
Gracie Barra Farkasok – Molnár Gábor
Hatvani Ju Jitsu dojo – Kovács Gábor
Titánok HKSE Szeged – Török Árpád
Titánok HKSE Bocfölde – Sós György
Gracie Barra Alba Regia – Rappold András
Budai Budo és Mozgásművészeti Egyesület – Hidasi Attila
Érdi Spartacus SC – Lemák Diána
Grizzly Grappling Team – Kiss László
Marcali Városi SZSE – Nagy Róbert
Orosházi Küzdősport Centrum – Fehér András
Ronin HSE Pápa – Mihályfi Ákos
Tatami Centrum – Fekete Sándor
Siófok Shootfighters – Czompó Kirsztián
VRSE Ju Jitsu Veszprém – Tóth Tamás
Bevonulnak a csapatok a megnyitó ünnepségen

Bevonulnak a csapatok a megnyitó ünnepségen

A verseny házigazdája a Veszprémi Rendőr Sportegyesület volt, annak is a ju jitsu szakosztálya. Varga Tamás és Tóth Tamás mesterek tanítványai sokan itt voltak, segítettek, buzdítottak, versenyeztek. A versenyt megtisztelte a jelenlétével dr. Kővári Zoltán, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében díjakat adott át.
Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

A versenyen minden előzetesen szervezett kategóriát meg tudtunk rendezni, a részletes Végeredmény és a kiosztott rangsorpontok az alábbi linken találhatók. Mindhárom forduló pontjai külön-külön és összesítve is pedig a Rangsorlistában.
Gi Grappling Felnőtt 95 kg dobogója

Gi Grappling Felnőtt 95 kg dobogója

A versenyen szembetűnő volt a Combat Grappling versenyszám előretörése. Már hat klubból húsznál is több nevezés volt ezen a versenyen. Mivel a Global Grappling a grappling ju jitsu-s eredetét hangsúlyozza és a három versenyszám közül természetszerűleg a Combat Grappling van a legközelebb a ju jitsu küzdelemhez, ezért külön öröm a számunkra a Combat Grappling megerősödése. Remélhetőleg a következő fordulókban is fokozódik a népszerűsége.
Gi Grappling küzdelem

Gi Grappling küzdelem

A versenyen két különdíj is volt. Az egyik az International Jiu-Jitsu Alliance különdíja a Legeredményesebb versenyzőnek. Ezt a díjat Radics Márk kapta a Hatvani Ju Jitsu dojo-ból. Ő volt az egyetlen, aki mindhárom versenyszámban küzdött és minden mérkőzését megnyerte. A díjat a szervezet magyarországi képviselője, Nagy Róbert adta át.
Háromszög a NoGi küzdelemben

Háromszög a NoGi küzdelemben

A másik különdíj egy Fair Play díj, melyet Ihász Bence kapott a Gracie Barra Farkasok csapatából. Bence Mohácsi László elleni mérkőzésén a befogott kopogtatási pozícióját inkább kiengedte, csakhogy ne okozzon sérülést. Ezen a mérkőzésén vesztett és bronzérmes lett. A sérülés elkerülése fontosabb a győzelemnél is. A bírók egybehangzó javaslata alapján Ihász Bence fair Play díjat kapott. Magát a plakettet a következő versenyre készítjük el és adjuk át.
Győzelem a Gi Grappling versenyszámban

Győzelem a Gi Grappling versenyszámban

Versenyről versenyre érezhető a grappling erősödése, a színvonal emelkedése. Egyre több klub ismeri meg és kezd el foglalkozni a grappling-gel, a régiek pedig folyamatosan fejlődnek. Mindehhez hozájárul a G4 Global Grappling Liga is, mely egyedülálló módon biztosít országos és korosztályos versenysorozatot. A 2012-2013-as évad következő fordulója az I. Budapest Grappling Bajnokság lesz március 23-án, melyre szeretettel várunk mindenkit!
Befogott karfeszítés a Gi Grappling küzdelemben

Befogott karfeszítés a Gi Grappling küzdelemben

Hozzászólások lezárva.