I. Siklós Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Patai Árpád házigazda, a Patai Gladiator Team vezetője bíráskodik

Patai Árpád házigazda, a Patai Gladiator Team vezetője bíráskodik

A harmadik évad 7. (utolsó) fordulóját Siklóson rendeztük meg a Kanizsai Dorottya Általános és Zeneiskola csarnokában. A forduló házigazdája Patai Árpád és a Patai Gladiator Team volt. Az előkészítésből és a lebonyolításból is kivették a részüket, nagy számban indultak és segítettek a versenyen, köszönjük!

Az I. Siklós Grappling Bajnokság kiírása

Megnyitó ünnepség

Megnyitó ünnepség

Siklóson a Dél-Dunántúli régió versenyét rendeztük meg, közel a horvát határhoz. Azzal a szándékkal is, hogy esetleg a korábban indult három szlovákiai és egy romániai klub mellé horvát klubokat is sikerül becsábítani. Ez végül nem jött össze, de a környékbeli kluboknak jó lehetőség lett, sokan indítottak versenyzőt.

Gyerekek nagy számban indultak a versenyen

Gyerekek nagy számban indultak a versenyen

A versenyen indult klubok:
1. Mozgás Központ
2. East Warriors MMA GYM
3. Tatami Centrum
4. 3K Egyesület
5. Patai Gladiator Team
6. BJJ Pécs
7. Küzdősport Szakosztály Bocfölde
8. Gracie Barra Kalocsa
9. Aranyszarvas KHSE Tamási
10. Szolnok Judo 61′ SE
11. Marcali VSZSE
12. Gracie Barra Farkasok
13. Damashi Küzdősport Egyesület
14. Szegedi Küzdősport Klub
15. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
16. Kismészáros Kempo SE
17. Bács-Team

Az I. Siklós Grappling Bajnokság nevezései

Lányok előszeretettel indulnak - és eredményesek is - a fiúk között

Lányok előszeretettel indulnak – és eredményesek is – a fiúk között

A Bajnokság július első szombatjára esett, a távolság is viszonylag nagy volt a csapatoknak, ennek ellenére közel kétszáz nevezés jött össze. A versenyt három páston rendeztük meg. Ki tudtuk próbálni, hogy milyen 7 x 7 méteres (plusz körben egy méternyi védősáv) tatamin küzdeni. A pást oldala egy méterrel hosszabb, mint az eddig alkalmazott 6 x 6 méteres. A különbség érezhető, amint a lehetőségeink engedik, a négy vagy több pástos versenyen is áttérünk a nagyobb pástra.

Van aki Gi Grappling-ben eredményes...

Van aki Gi Grappling-ben eredményes…

... és van aki NoGi Grappling-ben

… és van aki NoGi Grappling-ben

A verseny főbírája Fekete Sándor, versenyigazgatója Berkes László, a bírók pedig Szekér Bianka, Patai Árpád, Lakatos Sándor, dr. Boromisza Péter, Klajkó Zoltán, Vancsik Nándor, Greksa Zoltán, Lisztes Károly, Dudás Péter voltak. A három pástot a Patai Gladiator Team, a Bács-Team és a Marcali VSZSE vitték, köszönjük!

A díjakat Szekér Bianka és Lakatos Sándor adták át

A díjakat Szekér Bianka és Lakatos Sándor adták át

A nagy melegben a versenyzők motiváltsága semmit sem csökkent, a közönség a megszokott magas színvonalú mérkőzéseket láthatta. A Manótól a Senior korosztályig mindenki képviselve volt, a pástokon öt órán keresztül folyamatosan mentek a küzdelmek.

Női Gi Grappling ...

Női Gi Grappling …

... és Férfi NoGi Grappling

… és Férfi NoGi Grappling

A siklósi fordulóban Gi Grapplingben rendeztük meg az Open versenyszámot, a nőknél hárman, a férfiaknál tízen az alacsonyabb, illetve kilencen indultak a magasabb súlyban. A Nőknél Varga Nikolett – Tatami Centrum, a férfiaknál Tóth Máté – Aranyszarvas KHSE, illetve Jani István – Szegedi Küzdősport Klub nyerte az Open versenyszámot. Gratulálunk!

Az I. Siklós Grappling Bajnokság végeredménye

A Gi Open Férfi -80 kg dobogója

A Gi Open Férfi -80 kg dobogója

Nagy Róbert az International Jiu Jitsu Alliance képviselője a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb Gyermek Versenyző Vecsernyés Judit – Patai Gladiator Team, a Legeredményesebb Női Versenyző Varga Nikolett – Tatami Centrum és a Legeredményesebb Férfi Versenyző Jani István – Szegedi Küzdősport Klub lett.

A Legeredményesebb Női Versenyző Varga Nikolett - Tatami Centrum lett.

A Legeredményesebb Női Versenyző Varga Nikolett – Tatami Centrum lett.

A versenyen legtöbb rangsor pontot a Bács-Team szerezte (39 pont) második a Miskolci Ju Jitsu Egyesület (36 pont), harmadik a Kismészáros Kempo SE (35 pont) lett. Ezen a versenyen dőlt el az is, hogy az évadban összesítésben melyik klub milyen helyezést ért el, illetve kik végeztek az egyéni összetett lista elején. Az összesített eredményekről külön összefoglalóban számolunk be.

Combat Grappling ...

Combat Grappling …

... és Kesztyűs Küzdelem

… és Kesztyűs Küzdelem

Ezzel a versennyel befejeződött a G4 Liga harmadik évada. Folytatás ősszel következik a TEK versennyel (október 3. Budapest). majd a G4 Liga negyedik évadának első fordulójával (október 17. Hatvan). A nyárra jó pihenést kívánunk és ősszel folytatjuk!

Hozzászólások lezárva.