I. Kecel Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A Megnyitó ünnepséget Pálinkás Szilvia konferálta

A Megnyitó ünnepséget Pálinkás Szilvia konferálta

A G4 Grappling Liga 2014-2015-ös évadának 6. fordulóját 2015 június 13-án Kecelen, a Városi Sportcsarnokban rendeztük meg négy tatamin és egy ringben. Az I. Kecel Grappling Bajnokság házigazdája a Bács-Team és Vancsik Nándor voltak. Nándi teljesen új alapokra helyezte a házigazda fogalmát, ilyen szintű kiszolgálásban eddig még nem volt része egyetlen fordulóban sem a szervezőknek.

Az I. Kecel Grappling Bajnokság kiírása

Vancsik Nándor ajándékot adott át a csapatvezetőknek és a bíróknak

Vancsik Nándor ajándékot adott át a csapatvezetőknek és a bíróknak

Kecel városa a debütáló városok között a legnagyobb nevezésszámmal (304 db) indított, nagyon erősen mutatkozott be, köszönhetően – mások mellett – a nagy számú hazai csapatnak. A verseny előtt a Bács-Team a negyedik helyen állt a klubok között rangsor versenyben, a Bajnokság egyik tétje volt az is, hogy feljönnek-e a dobogóra. (Sikerült!)

Kecel városa kilencedikként a legmagasabb nevezésszámmal mutatkozott be

Kecel városa kilencedikként a legmagasabb nevezésszámmal mutatkozott be

Mindez azt jelenti, hogy Kecelen és környékén nagy becsben van a Bács-Team, sok versenyző és sok szervező jött, igazán példamutató csapat. Ez a versenyen is meglátszott, az egyik legjobb verseny volt a Global Grappling történetében.

Dolgoznak a segítőink

Dolgoznak a segítőink

A verseny főbírája Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Merkert Zoltán, Vancsik Nándor, Fodor Gábor, Laczkó Balázs, Patai Árpád, Herle Zsolt, dr. Boromisza Péter, Greksa Zoltán, Izsák Bálint, Lisztes Károly voltak. A szervezők nagy része keceli volt, de jöttek segítők Hatvanból, Marcaliból, Kecskemétről is. Köszönjük!

Női Gi Grappling

Női Gi Grappling

Az I. Kecel Grappling Bajnokságon 29 klub 149 fő 304 nevezéssel indult, most először lépte át az egy főre jutó nevezések száma a kettőt. Láthatóan ráéreztek a klubok, a versenyzők arra a lehetőségre, melyet a Global Grappling nyújt nekik. Ez pedig a versenyzési lehetőség, a versenyrutin megszerzése. (Erre való egyébként a Gyakorló Verseny is, arra azonban kevesebb klub jár, azt még nem mindenki ‘fedezte fel’.)

Férfi NoGi Grappling

Férfi NoGi Grappling

Egy G4 Liga fordulón több versenyszámban is lehet indulni, a vigaszág pedig lehetővé teszi, hogy maradjon esély a további küzdelmekre (és a bronzéremre) abban az esetben, ha a későbbi döntőstől kapna ki a versenyző. Többen is voltak, akiknek 6-8 mérkőzésük volt a mai versenyen.

Az I. Kecel Grappling Bajnokság nevezései

Gyermek NoGi Grappling

Gyermek NoGi Grappling

A mai verseny különlegessége volt, hogy a Bács-Team rendelkezésre bocsátotta a ringjét, így a négy tatami mellett azt is használatba fogtuk, a Kesztyűs Küzdelmek egy része a ringben zajlott. Ez különleges hangulatot adott ezeknek a mérkőzéseknek.

Férfi Kesztyűs Küzdelem a ringben

Férfi Kesztyűs Küzdelem a ringben

Az I. Kecel Grappling Bajnokság legeredményesebb csapata a Miskolci Ju Jitsu Egyesület lett, második a Bács-Team harmadik pedig a Tatami Centrum lett. Ezzel összetettben az első hat forduló után a Bács-Team feljött a dobogóra a Miskolci Ju Jitsu Egyesület és a Tatami Centrum mögé. Összetett egyéniben maradt Muzsai Nimród Orion (Kismészáros Kempo SE) első helye, de felzárkózott mögé Ördög Balázs és Sejkoczki Dávid (mindketten Miskolci Ju Jitsu Egyesület).

Az I. Kecel Grappling Bajnokság végeredménye

A Legeredményesebb Gyermek versenyző: Bitó Liliána (3K Egyesület)

A Legeredményesebb Gyermek versenyző: Bitó Liliána (3K Egyesület)

A Legeredményesebb Gyermek versenyző különdíját kapta Bitó Liliána (3K Egyesület) kapta. A Legeredményesebb Női versenyző Németh Orsolya (Gracie Barra BITE), a Legeredményesebb Férfi versenyző pedig Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) lett! Gratulálunk! A különdíjakat az International Jiu Jitsu Alliance és magyarországi képviselője, Nagy Róbert ajánlotta fel.

A Legeredményesebb Női versenyző: Németh Orsolya (Gracie Barra BITE)

A Legeredményesebb Női versenyző: Németh Orsolya (Gracie Barra BITE)

Az utóbbi fordulókban különösen nagy öröm látni a sok fiatalt, a Manó, a Gyermek 1,2 és az Ifjúsági 1,2 korosztályokban már több kategóriát rendezünk, mint az első versenyeken összesen. Több klub kezdett el a fiatalokkal is foglalkozni, illetve azok a klubok, akik korábban csak az egyik Grappling számban (Gi vagy NoGi) indították versenyzőjüket, most már mindkét számban nevezik. Nő a küzdelmek színvonala, a versenyzők tudása és állóképessége. Reméljük ebben azoknak az intézkedéseknek a hatása is benne van, melyekkel védetté tettük a Manó és a Gyermek 1,2 korosztályokat.

A fiataloké jövő

A fiataloké jövő

Ugyancsak öröm volt látni a sok leány, női versenyzőt. A Grappling számok mellett indulnak az ütő-rúgó számokban (Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem) is. Nemritkán a férfiaknál keményebb, ‘parázsabb’ küzdelmet vívnak. Nagyon örvendetes tendencia a ‘gyengébbik’ nem ‘erősödése’ a Global Grappling versenyeken.

Női Combat Grappling

Női Combat Grappling

Az I. Kecel Grappling Bajnokságon NoGi Open versenyszám volt, a nőknél Németh Orsolya (Gracie Barra BITE), a -80 kg férfiaknál Végh Sándor (Cutler Fight Team), a 80+ kg férfiaknál Ördög Balázs (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) győzött. Gratulálunk! Az Open versenyszám is népszerű, a három kategóriában összesen negyvenen neveztek!

Női Kesztyűs Küzdelem a ringben

Női Kesztyűs Küzdelem a ringben

A NoGi Grappling Ifjúsági 2 Leány 60 kg. kategória dobogója

A NoGi Grappling Ifjúsági 2 Leány 60 kg. kategória dobogója

A következő (egyben az utolsó) forduló július 4-én lesz Siklóson. Siklós tizedik városként kerül fel a Global Grappling térképére. Az I. Siklós Grappling Bajnokság házigazdája a Patai Gladiator Team és Patai Árpád lesz. A helyszín a Kanizsai Dorottya Általános és Zeneiskola csarnoka (8700 Siklós, Hajdú Imre u. 13.). Mindenkit szeretettel várunk!

Az I. Siklós Grappling Bajnokság plakátja

Az I. Siklós Grappling Bajnokság plakátja

Hozzászólások lezárva.