I. Dombóvár Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Pllanatkép a versenyről

Pllanatkép a versenyről

A verseny kiírása

Az első évadban öt verseny volt, a másodikban két újabb helyszín is bekapcsolódott, ezek egyike Dombóvár. A verseny időpontja pedig július első szombatja lett az évad utolsó fordulójaként. Új helyszín és új időpont – az első nyári versenyünk – volt tehát egy kis kockázat, de a nevezések száma minden kétséget kizárólag bizonyította, hogy van igény erre a versenyre is. Ebben az évadban a régiós szerveződés alapjait is letettük, így ez a verseny egyben a Dél-Dunántúli régió első rendezvénye is volt. A verseny házigazdái Vincze Zoltán (Vincze Ju Jutsu SE – Dombóvár) és Patai Árpád (Patai Gladiator Tem – Pécs) voltak. Köszönjük a a segítők, a képviseletek munkáját, ez tette lehetővé, hogy ez a verseny létrejöjjön!

Megnyitó az I. Dombóvár Grappling Bajnokságon

Megnyitó az I. Dombóvár Grappling Bajnokságon

A versenyt három páston rendeztük meg, egy-egy pástot vitt a marcali, a veszprémi és a kecskeméti képviselet. A házigazdák mellett a többi segítőt is ezek a képviseletek adták. A versenyfőbírója Fekete Sándor, igazgatója Berkes László, a bírái Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Galisz Péter, dr. Boromisza Péter, Herle Zsolt voltak. 18 klub, 126 fő 179 nevezéssel indult a versenyen. Ezzel a hét helyszínünk közül éppen a középső helyet foglalja el a kezdő nevezési szám szerint.

Pillanatkép a segítők munkájáról

Pillanatkép a segítők munkájáról

A versenyen nevezett csapatok:
1. Fekete Mamba Harcművészeti Iskola
2. BJJ Pécs
3. Tatami Centrum
4. Gracie Barra Dunaújváros
5. Aranyszarvas KHSE
6. Damashi Küzdősport Egyesület
7. Küzdősport Szakosztály Bocfölde
8. Colonia Center Veszprém
9. Patai Gladiator Team
10. MVSZSE Küzdősp. Szakosztály- Marcali
11. Veszprémi Rendőr Sportegyesület VRSE
12. 3K Egyesület
13. Vincze Ju-jutsu SE
14. Gracie Barra BITE Dél-Pest
15. Gracie Barra Farkasok
16. BBME
17. Szegedi Ju Jitsu Egyesület
18. Koko Fight Club

Nevezések

Ezen a versenyen volt először NoGi Grappling Női Open

Ezen a versenyen volt először NoGi Grappling Női Open

Az évad utolsó versenyeként most még három versenyszám volt: Gi Grappling, NoGi Grappling és Combat Grappling (ősztől a harmadik évadban teljesé válik a G4 Grappling Liga a Kesztyűs Küzdelem nevű versenyszám bevezetésével.) Ezen az versenyen NoGi Open volt, mégpedig az előző verseny óta nőknek és férfiaknak is külön-külön. A nőknél Németh Orsolya – Gracie Barra BITE Dél-Pest, a férfiaknál Lakatos Sándor Tatami Centrum nyerte a NoGi Open versenyszámot.

NoGi Grappling Férfi Open dobogója

NoGi Grappling Férfi Open dobogója

Mint a dobogó képen is látszik, elég nagy különbség volt a versenyzők ‘mérete’ között, különösen az A csoport döntőbe jutásáért folyó küzdelemben. Itt is megmutatkozott a ju jitsu-ban rejlő nagy lehetőség, mérettől függetlenül mindenkinek van esélye a győzelemre, a kisebb versenyző is legyőzheti a nagyobbat.

Nagy a méret- és súlykülönbség a versenyzők között

Nagy a méret- és súlykülönbség a versenyzők között

Az utóbbi időben örvendetesen megnőtt a leány és női versenyzők száma, ehhez talán a Női Open bevezetése is hozzájárult. Ezen a versenyen azonban a gyerekek, azon belül is a Manó korosztály nagy száma volt az igazán feltűnő. Hihetetlen létszámban, órákon keresztül folyamatosan mentek a kicsik küzdelmei az A tatamin. Nagyon örülünk ennek, érezhetően több, a grappling-gel foglalkozó klub indította be a gyermek csoportját és talán ebben szerepe van a Global Grappling versenysorozatának is.

Gyermek NoGi küzdelem - drukkolnak az edző bácsik!

Gyermek NoGi küzdelem – drukkolnak az edző bácsik!

Az International Jiu Jitsu Alliance ezen a versenyen is különdíjakat ajánlott fel, melyeket a szervezet magyarországi képviselője Nagy Róbert adott át. A Legeredményesebb Gyermek versenyzőnek járó különdíjat Muzsai Huba Kitán – BBME nyerte, a Legeredményesebb Női versenyző Németh Orsolya – Bracie Barra BITE Dél-Pest, a Legeredményesebb Férfi versenyző Szűcs Kristóf – Tatami Centrum lett! Gratulálunk!

A Legeredményesebb Női Versenyző Németh Orsolya (jobbról a második)

A Legeredményesebb Női Versenyző Németh Orsolya (jobbról a második)

A versenyen ismét kiosztottuk a Rangsor pontokat. A klubok között a Tatami Centrum (46 pont) lett az első, utána sorrendben: Patai Gladiator Team (32 pont), BBME (28 pont), BJJ Pécs (23 pont), Gracie Barra Farkasok és Gracie Barra BITE Dél-Pest (20-20 pont) végeztek az élen.

A verseny végeredménye

Combat Grappling - generációk találkozása

Combat Grappling – generációk találkozása

Ezzel a G4 Grappling Liga 2013-2014-es évada befejeződött. Ősszel kezdődik a harmadik évad, melyben több újítás is lesz, melyekről a nyár folyamán beszámolunk itt a honlapunkon. A harmadik évadban ismét lesznek Gyakorló Versenyek, hét Liga forduló és ismét lesz Csapatverseny! Újdonság, hogy felkértek bennünket a TEK versenyen részvételre, így ott is jelen leszünk!

Indul a nők Gi Grappling küzdelme

Indul a nők Gi Grappling küzdelme

Hozzászólások lezárva.