I. Budapest Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

A G4 Grappling Liga 2012-2013-as évadának 4., budapesti fordulóját rendeztük meg 2013 március 23-án a Dobos C. József Szakképző Iskola tornacsarnokában. Előző hét végén, március 16.-án felkészülésként Gyakorló Versenyt rendeztünk Gyöngyösön a Gladiator Dock-ban, melyről beszámoló itt található.

Az öt forduló helyszíne

I. Budapest Grappling Bajnokság

G4 Grappling Liga 2012-2013 4. forduló

Budapest, 2013 március 23. szombat

A verseny emblémája

A helyszín teljesen új volt, hiszen eddig Global Grappling versenyt Budapesten nem rendeztünk. A terem Merkert Zoli munkájának eredménye, ő szervezte és intézte, köszönjük neki! Nem számítottunk ilyen nagy érdeklődésre és bár a csarnok nem volt kicsi, de a versenyzők és a nézők száma alapján kijelenthetjük, hogy már most kinőttük. Jövőre mindenképpen másik teremben kell megszerveznünk, ahol négy tatami fér el és nagyobb lelátó van.

A terem látképe a lelátóról

A terem látképe a lelátóról

A versenyre rekordszámú nevezés érkezett: 26 klub 159 versenyzője 222 nevezést adott le. Mivel ez már a 4. forduló volt, érződött a tapasztalat, a nevezésben sokkal kevesebb probléma volt, mint az eddigi csúcs szegedi fordulóban. Az előzetes nevezési rendszerünk bevált, ez teszi lehetővé, hogy a verseny napján már csak a lebonyolítással foglalkozzunk. Használata viszont tapasztalatot, kulturáltságot feltételez és ezt a tapasztalatot az első évadban meg is szerezzük.

A résztvevő csapatok felsorakozása

A résztvevő csapatok felsorakozása

Az I. Budapest Grappling Bajnokságon nevezett klubok:
Albertirsai Nihon Tai Jitsu klub
Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület
Carlson Gracie Hungary
Colonia Center
Contendo MMA
Érdi Spartacus SC
Gracie Barra Alba Regia
Gracie Barra BITE
Gracie Barra Farkasok
Gracie Barra Hungary
Gracie Barra Nyíregyháza
Gracie Barra Orgovány
Gracie Barra PIT
Grizzly Grappling Team
Hatvani dojo
Marcali Városi SZSE
Mozgás Központ Judo Szakosztály
Nagykanizsai Torna Egylet
RekaGYM Halmi Team
Ronin HSE
Szegedi Küzdősport Klub
Tatami Centrum
Titánok HKSE Bocfölde
UTE Judo
Vincze Ju Jutsu SE
Veszprémi Rendőr Sportegyesület

Az I. Budapest Grappling Bajnokság nevezései

Indul a küzdelem

Indul a küzdelem

A verseny főbírája Kovács Gábor, igazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Lakatos Sándor, Szűcs Kristóf, Merkert Zoltán, dr. Boromisza Péter voltak, köszönjük a budapesti, veszprémi, hatvani és kecskeméti segítők munkáját is. Több klub versenyzői is segítettek a terem berendezésében, köszönet nekik is! Külön köszönet Bató Zoltánnak, aki a verseny orvosi teendőit látta el kiválóan!

Gi Grappling küzdelem

Gi Grappling küzdelem

A versenyen újdonság volt, hogy fix időpontban volt két eredményhirdetés, 14 és 17 órakor. Amelyik kategóriát elő tudtuk készíteni, azt átadtuk ekkor, a többit pedig a verseny legvégén szervezett harmadik díjátadásnál 19 óra után. Ugyancsak újdonság volt, hogy ugyanazokat a kategóriákat minden versenyszámban ugyanazon a páston szerveztük. Így a fiatalok és a nők mindig az A tatamin, a 75 és 85 kg-os férfiak a C tatamin, mindenki más pedig a B tatamin küzdött.

A verseny érmei és különdíja

A verseny érmei és különdíja

Tovább folytatódott a Combat Grappling megerősödése. A folyamat az előző versenyen Veszprémben kezdődött és nem csak egyszeri alkalomra szólt. Hat klubból neveztek és volt most először volt már öt fős kategória is. A Combat Grappling az átmenet a grappling-ből a ju jitsu küzdelem felé, gyakorlatilag a ju jitsu küzdelem előszobája. A tradicionális ju jitsu-val foglalkozó kluboknak ez a grappling küzdelem csúcsa.

Combat Grappling küzdelem

Combat Grappling küzdelem

Volt egy különlegesen nagy kategória, a NoGi Grappling Felnőtt Férfi 75 kg. Ebben 24-en indultak. Itt győzni (sőt dobogóra kerülni is) különösen nagy dicsőség volt. Itt a helyezettek a következők lettek: I. Németh József – Nagykanizsai Torna Egylet, II. Péli Árpád – Gracie Barra Orgovány, III. Pogácsás William – Szegedi Küzdősport Klub, IV. Zahari Máté – Grizzly Grappling Team. Gratulálunk!

NoGi Grappling Felnőtt Férfi 75 kg. kategória dobogója

NoGi Grappling Felnőtt Férfi 75 kg. kategória dobogója

Ahogy az előző fordulóban Veszprémben, úgy most is különdíjat ajánlott fel az International Jiu-Jitsu Alliance, mégpedig a Legeredményesebb versenyzőnek. Ma a különdíjat Szűcs Kristóf – Tatami Centrum kapta, aki négy elsőséget szerzett, megnyerve mind a Gi, mind a NoGi számban is a 95 kg-os és a 105 kg-os kategóriát is Gratulálunk!.

A különdíj átadása

A különdíj átadása

Kristóf volt az egyetlen, aki négy kategóriát nyert, de többen voltak, akik dupláztak, két kategóriában is tudtak nyerni. Mind a Gi, mind a NoGi kategóriáját megnyerte Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary, Schneider Barnabás – Vincze Ju-Jutsu SE, Muzsai Nimród Orion – BBME, valamint Tóth Zoli gyermekei a Gracie Barra Orgovány csapatából, Dér István, Tóth Anett és ifj. Tóth Zoltán. Az eredmény dicsőségét növeli, hogy Anett mindkét elsőségét fiúk között szerezte! Gratulálunk a duplázóknak is!

Gi Grappling Ifjúsági Fiú 53 kg. kategória dobogója

Gi Grappling Ifjúsági Fiú 53 kg. kategória dobogója

Az I. Budapest Grappling Bajnokság végeredménye

A verseny a G4 Grappling Liga 2012-2013 évadának a 4. fordulója volt, így természetesen osztottunk ki rangsorpontokat is. Az egyéniben az élen a már kiemelt versenyzők szerepeltek, a klubok között is az ő klubjaik.

Az I. Budapest Grappling Bajnokság egyéni rangsorlistájának eleje:
21 pont: Szűcs Kristóf – Tatami Centrum,
14 pont: Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary,
14 pont: Schneider Barnabás – Vincze Ju-Jutsu SE,
14 pont: Tóth Anett – Gracie Barra Orgovány,
14 pont: ifj. Tóth Zoltán – Gracie Barra Orgovány,
14 pont: Dér István – Gracie Barra Orgovány

Az I. Budapest Grappling Bajnokság klub rangsorlistájának eleje:
50 pont: Gracie Barra Orgovány,
43 pont: Tatami Centrum,
33,5 pont: Gracie Barra Hungary,
27 pont: UTE Judo,
21 pont:: Vincze Ju-Jutsu SE,
16 pont: Szegedi Küzdősport Klub

A rangsorlista aktuális állása

NoGi Grappling Felnőtt Férfi 85 kg. kategória dobogója

NoGi Grappling Felnőtt Férfi 85 kg. kategória dobogója

Köszönjük a kluboknak a nevezést és a felkészítést és gratulálunk a versenyzőknek! A G4 Grappling Liga 2012-2013 évadának következő – és egyben utolsó – fordulója 2013 június 1.-én lesz Kecskeméten, a II. Global Kupa. Találkozunk Kecskeméten!

A következő forduló plakátja

A következő forduló plakátja

Hozzászólások lezárva.