Global Grappling Kongresszus 2017 beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Új helyszínen, a Bokor utcai irodaházban rendeztük meg az idei Kongresszust. A korábbiaknál nagyobb létszám, a témák bősége jellemezte a gyűlésünket. Volt összefoglaló, beszámoló, tíz témában tartottunk előadást és átadtuk a 2016-os Év Embere plaketteket.

Kovács Gábor  a köszöntőjét mondja

Kovács Gábor a köszöntőjét mondja

A bevezetőt szokás szerint Merkert Zoltán tartotta és lemondta a napi menetrendet és a felvezető gondolatait. Ezt követően Kovács Gábor tartotta meg az elnöki köszöntőjét és beszámolóját, majd átadta a plaketteket.

Az Év Felfedezettje lett Kulcsár Kristóf Bocföldéről

Az Év Felfedezettje lett Kulcsár Kristóf Bocföldéről

Ketten lettek az Év felfedezettjei: Koleszár Evelin (Miskolci Ju Jitsu Egyesület, edzője Mellik Béla) és Kulcsár Kristóf (Küzdősport Szakosztály Bocfölde, edzője Sós György). Mindketten rendszeresen nyerik kategóriáikat, kapnak sok rangsorpontot és különdíjat. Kristóf most is vezeti az egyéni rangsorlistát.

Az Év versenyzői és edzői

Az Év versenyzői és edzői

Az Év versenyzője plakettet kapták a Minszkben rendezett Világbajnokságon első helyezett versenyzők: Szmolka Nikoletta, Gálik Máté és Sárkány Balázs. A versenyzők nem csak egyszer teljesítettek, egyebek mellett Szmolka Nikoletta két Európa Bajnoki címet is szerzett, Gálik Máté még egy bronzérmet nyert a Világbajnokságon, Sárkány Balázs pedig megnyerte az előző évad egyéni rangsorversenyét. Felkészítő edzőik lettek az Év edzői: Csécsei Gergő és Lakatos Sándor.

Az Év képviselete és az Év embere díjazottak

Az Év képviselete és az Év embere díjazottak

Az Év képviselete a Küzdősport Szakosztály Bocfölde és a Bács-Team lett, vezetőik, Sós György és Vancsik Nándor vette át a díjat. Az Év embere Kovács Gábor lett. Gratulálunk minden díjazottnak!

Szmolka Nikoletta és Csécsei Gergő plakettje

Szmolka Nikoletta és Csécsei Gergő plakettje

A plakettek átadását követően kezdődtek az előadások. Berkes László az UWW Grappling korosztályok és súlycsoportok átvételéről beszélt, ez a következő évadtól lesz. (Erről külön bejegyzésben fogunk részletesen írni). Ezt követően Vancsik Nándor a szintén a jövő évadtól bevezetésre kerülő Kesztyűs Expert kategóriáról tartott beszámolót. (szintén külön bejegyzésben fogjuk részletesen tárgyalni). Harmadikként Kovács Gábor számolt be az Utánpótlás Konferencián hallottakról.

A résztvevők egy része

A résztvevők egy része

Ezt követte a márciusi Magyar Bajnokság új lebonyolítási rendjéről szóló előadás, melyet Berkes László tartott (szintén majd külön részletezzük). Az ebédszünet előtt utoljára Nagy Róbert beszélt, mégpedig a Combat Grappling kiterjesztése Gyermek és Ifjúsági korosztályokra témakörben, melyet szintén jövőre vezetünk be (és szintén külön bejegyzésben tárgyalunk majd).

Nagy Róbert előadást tart a Kongresszuson

Nagy Róbert előadást tart a Kongresszuson

A szünetet követően Merkert Zoltán elemezte a G4 Liga fordulók eddigi nevezéseit. Igazán impozáns számokról beszélt. Hetedikként a jövőre bevezetésre kerülő kétlépcsős Magyar Bajnokság témakörében Berkes László beszélt, bejelentette, hogy az első önálló Magyar Bajnoki döntő felnőtt férfiaknak 8 Gi és 8 NoGi súlycsoportban 2018 szeptember 29-én lesz a Sportkastélyban.

Egy dia Merkert Zoltán előadásából

Egy dia Merkert Zoltán előadásából

A másik Expert kategória, melyet bevezetünk a következő évadban a NoGi Expert kategória az UWW grappling szabályokkal, hogy itthon is legyen lehetőség az EB és VB szabályai szerint versenyezni. Erről Kovács Gábor beszélt (és szintén külön bejegyzésben részletezzük majd). A korábbi (1995 és 2012 között) megrendezett Ju Jitsu versenyeink bemutató versenyszámai voltak a Jurandori és a Quattro, ezek jönnek majd vissza a versenyeinkre Self Defence és Quattro bemutató versenyszámokként, ezek lesznek a G4 mintájára a J4 (Ju Jitsu 4 versenyszámmal) első két versenyszáma. Erről Tálos Lajos beszélt a Kongresszuson.

Egy másik dia a Kongresszus prezentációiból

Egy másik dia a Kongresszus prezentációiból

A végére maradt a legfontosabb témakör: úgy ítéljük meg, hogy eljött az idő és a lehetőség a Magyar Grappling Szövetség létrehozására. Előbb dr. Szilágyi Dávid a jogi lehetőségéket és előírásokat vázolta, majd Kovács Gábor elemezte a mai helyzetet. A Kongresszus megegyezett az idei megalakításban és az előkészítő munka ezzel kezdetét is vette. A Kongresszus ezzel a témával 18 órakor befejeződött. Az ígért részletezőket hamarosan közöljük.

Hozzászólások lezárva.