Global Grappling Kongresszus 2016 – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Második Kongresszusunkat 2016 január 16.-án rendeztük meg a tavalyival megegyező helyszínen, a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakképző Iskolában. Ismét kifogástalan kiszolgálásban volt részünk.

A Kongresszus levezetője Merkert Zoltán volt

A Kongresszus levezetője Merkert Zoltán volt

A Kongresszus 10 órától 17 óráig tartott. Az ebéd a napot két részre bontotta, az első rész kötött program volt előadásokkal, ebéd után pedig mindenki elmondhatta a véleményét. A Kongresszus moderátora, levezetője Merkert Zoltán volt. Az ő bevezetője után a Global Grappling Egyesület elnökeként Kovács Gábor tartotta meg a beszámolóját. Utalt az előző Kongresszus döntéseire, azok megvalósulásaira. Részletesen elmagyarázta, hogy milyen tárgyalásaink voltak az egyes kapcsolódó szervezetekkel a Magyar Birkózó Szövetségtől kezdve a Ju Jitsu Szakszövetségig.

Kovács Gábor felszólal a Kongresszuson

Kovács Gábor felszólal a Kongresszuson

A beszámoló végén Kovács Gábor átadta az ‘ÉV Embere 2015’ plaketteket Nagy Róbertnek, Vancsik Nándornak és Merkert Zoltánnak. Mindhárman kiemelkedő módon hozzájárultak a Global Grappling fejlődéséhez és hitelességéhez. Köszönjük és további munkájukra is számítunk!

Nagy Róbert, Merkert Zoltán és Vancsik Nándor, az 'Év Embere 2015' díjazottak

Nagy Róbert, Merkert Zoltán és Vancsik Nándor, az ‘Év Embere 2015’ díjazottak

Ezt követően a közeli és hosszútávú tervekről Berkes László beszélt. Lehetőség van már az idei évadban a Grappling Magyar Bajnokság és a Grappling Diákolimpia megrendezésére. Egy-két évad múlva a tervek szerint ezek egyfordulósról kétlépcsősre (kvalifikációs versenyek + döntő) váltanak. Szólt az elkészült Web-es regisztrációról és nevezésről, valamint a tervezett szabálymódosulásokról. Az eddigi Kezdő és Haladó kategóriák mellett bevezetésre kerül (a jövő évadban először a Gi és NoGi versenyszámokban) az Expert kategória.

Laczkó Balázs hozzászól a Kongresszuson

Laczkó Balázs hozzászól a Kongresszuson

Kovács Gábor ezután a Global Grappling a mai sport, civil és társadalmi környezetben betöltött központi helyzetéről beszélt. Az ebéd után a Fórumban mindenki hozzászólhatott, elmondhatta a véleményét. Kérdésekre válaszolt az előadókon kívül Puksa Ferenc, a Birkózó Szövetség elnökségi tagja, Papp Valér a Magyar Grappling és MMA Szövetség elnöke, valamint Marián György a Prémium MMA Liga vezetője is. Köszönjük az aktív részvételt és jövőre ismét megrendezzük a Kongresszusunkat!

Hozzászólások lezárva.