Fekete Sándor szeminárium beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Őszi szemináriumaink sorát sensei Fekete Sándor földharc szemináriuma nyitotta. Kecskeméten a Bányai dojo-ban rendeztük meg. 27-en vettünk részt a szemináriumon. Sok bemelegítő, rávezető gyakorlat, technikák és magyarázataik valamint sok-sok küzdelem jellemezte a 2 x 2 órát.

Fekete Sándor földharctechnikát oktat

Fekete Sándor földharctechnikát oktat

A szemináriumon a Bányai, a Hírös, az Orosházi, a Zanshin, a Sakura Kyokai és a Tápiószelei dojo tagjain kívül részt vettek a Kazincbarcikai MMA & Grappling Klub, a Szegedi Küzdősport Klub, a Szegedi Ju Jitsu Egyesület tagjai.

Küzdelem az első edzés végén

Küzdelem az első edzés végén

Fekete sensei szokásához híven igen alapos bemelegítést vezényelt, speciális földharcos gyakorlatokkal. Ezután következtek a rávezető gyakorlatok, melyek egy-egy konkrét technika előkészítését és végrehajtását segítették. Ezt követte a konkrét tanítás a földharc technikákkal és magyarázatokkal. Az edzés végét sok küzdelem és alapos nyújtás zárta.

Csoportkép az első edzés végén

Csoportkép az első edzés végén

A délutáni edzésen hasonló tematika volt, aki tudott NoGi-ben volt. A technikai rész a levitelekkel is foglalkozott. Az edzés végén megint sok küzdelem volt. Ennyi izzadtságot talán még sosem hagytunk a tatamin. Aki rendesen végig edzette a 2 x 2 órát, igencsak elfáradhatott.

Az edzéseket természetesen nyújtás zárta

Az edzéseket természetesen nyújtás zárta

Fekete sensei személyében az elmélet és a gyakorlat egységben van, kiváló versenyeredményei mellett a földharc rendszerét is nagyon ismeri és jól át is tudja adni. A tiszta alapelvek, a logikus felépítés, a közvetlen és szerény stílus mindenkit megfog, aki részt vesz a szemináriumon. Végül pedig a küzdelmek során személyes, kézzel fogható tapasztalatokat is megszerezheti a mesterrel, a tanítványaival és a többi résztvevővel való gurulás során.

Csoportkép a második edzés végén

Csoportkép a második edzés végén

Hozzászólások lezárva.