Bíróképzés beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

2015 június 20-án Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnázium tornatermében rendeztük meg a Global Grappling harmadik évadának záró bíróképzését. Hét képviselettől tizenketten vettünk részt a rendezvényen.

Résztvevők

Résztvevők

Jelen volt Szegedről Laczkó Balázs, Kecelről Greksa Zoltán, Hatvanból Kovács Gábor és Herle Zsolt, Veszprémből Fonyó András, Marcaliból Lisztes Károly, Dudás Péter és Nagy Róbert, Budapestről Merkert Zoltán, Kecskemétről Fekete Sándor, dr. Boromisza Péter és Berkes László.

Az egész napos képzésen a teljesség igényével átvettük az évad során felmerült bírói kérdéseket és próbáltunk velük kapcsolatban egységes álláspontot kialakítani.

Elhangzott, hogy a következő évadban a versenyszabályokat tekintve két újdonság lesz, mindkettő a Combat Grappling-et érinti; egyrészt újra engedélyezett lesz a földön a térdrúgás testre, másrészt itt is pontozva lesz az ütő-rúgó teljesítmény, mint a Kesztyűs Küzdelemben. Mivel a Combat Grappling-ben nincs megállítva a küzdelem percenként, ezért két bíró lesz, a második jelzi percenként az ütő-rúgó teljesítményért adott pontokat.

A bírói munkában újdonság lesz a Supervisor bevezetése, akinek a dolga a bírók munkájának az elemzése lesz, a visszacsatolás és a következtetések leszűrése. A következő évad bíróképzésein a Supervisorok tapasztalataival is foglalkozunk. A Gi és NoGi Grappling számokban is kettő, az ütő-rúgó számokban is kettő bírói Supervisor lesz.

A negyedik évadban B kategóriás bírónk lesz Kovács Gábor. C kategóriás bírói jogosultságot szerzett Balogh Andrea, Szekér Bianka, dr. Boromisza Péter, Fekete Sándor, Merkert Zoltán, Lakatos Sándor, Szűcs Kristóf, Németh Krisztián, Herle Zsolt, Fodor Gábor, Laczkó Balázs, Izsák Bálint, Lisztes Károly, Patai Árpád, Vancsik Nándor, Greksa Zoltán, Krajkó Zoltán, Dudás Péter, Fonyó András, Berkes László. Gratulálunk a sikeres minősítéshez és a munkájukra feltétlenül számítunk!

Hozzászólások lezárva.