Dél-Dunántúli régió Gyakorló Versenye – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Nagy Róbert főszervező beszámolóját olvashatjátok:

2016. május 1-én Marcaliban, az I. Meghívásos Küzdősport Találkozó keretein belül megtartottuk a Dél-Dunántúli Régió gyakorlóversenyét. A Marcali VSZSE szervezésében négy küzdősport versenyzői léptek tatamira. Judo, karate, ju-jitsu és grappling versenyszámokban. A rendezvényre 165 versenyző 266 nevezést adott le. A mérkőzésszámokat tekintve jól jött a GG-ben szerzett versenyrendezési tapasztalat! A résztvevők magas száma miatt az eredetileg tervezett tornacsarnokból a Városi Sportcsarnokba kellett áttenni a gyakorlóversenyt. 3 tatamin és egy shiai-in zajlottak a küzdelmek.

gyv19_n09

A grappling versenyszámokban 76 versenyző vett részt. Gi Grappling, Combat Grappling és a Kesztyűs Küzdelem kategóriákban zajlottak a gyakorló mérkőzések. Marcali vonzáskörzetéből érkezett karatés és judós barátaink egyenlőre csak figyelték és ismerkedtek a grappling szabályaival, de a „bátrabbak” kipróbálták magukat a küzdősportjukhoz hasonló kategóriákban. A judós gyerekeknek a Gi Grappling kategória volt szimpatikus, míg a karatésokat inkább a Combat Grappling versenyszám érdekelte.

gyv19_n08

A gyakorlóverseny természetesen alkalmat adott a bíróknak és a gyakorlóbíróknak a továbbképzésre. Sós György vezetésével a Bocföldéről érkezett bírójelöltek gyakorolhattak a marcali bírók jelenlétében.
A fényképeket Vágó Zoltán készítette.

gyv19_n01

gyv19_n02

gyv19_n03

gyv19_n04

gyv19_n05

gyv19_n06

gyv19_n07

gyv19_n10

Hozzászólások lezárva.