Debrecen 2016 Grappling Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Szöllősi László házigazda és tanítványai

Szöllősi László házigazda és tanítványai

A debreceni versenyen a résztvevők összetétele mindig sajátos a csak itt induló erős debreceni és romániai versenyzők miatt. A helyszín és a házigazda viszont megszokott volt, ismét Szöllősi László és a Combat Club – Gracie Barra Debrecen szervezte meg a versenyt. Örvendetes módon a résztvevők száma 200 fölé, a nevezések száma pedig 300 fölé nőtt, ezzel Debrecen is hozta a szokásos növekedési tendenciát. Ismét egy jó hangulatú versenyen sok magas színvonalú küzdelmet láthatott a nagyszámú közönség.

A Debrecen 2016 Grappling Bajnokság kiírása

A debreceni versenyen sok volt a gyermek nevező

A debreceni versenyen sok volt a gyermek nevező

A Combat Club mellett képviseletet adott, pástot vitt a Bács-Team, a Koko Fight Club és a Tatami Centrum. A szokásos módon a főbíró Kovács Gábor, a versenyigazgató Berkes László, a bírók pedig Fekete Sándor, Merkert Zoltán, Vancsik Nándor és Herle Zsolt voltak. Köszönjük a szervezőknek és bíróknak a munkájukat! Bíróink a múltkori fordulóban az első, a Global Grappling által rendezett Magyar Bajnokságon is dolgoztak, ennek emlékére a mai verseny megnyitóján Emlékplakettet vehettek át. Ugyancsak Emlékplakettet kapott Szöllősi László és a Combat Club a tavalyi verseny színvonalas megszervezéséért.

Gi Grappling küzdelem

Gi Grappling küzdelem

A versenyen indult klubok:
1. Brasov Lupte Libere sc club
2. Vita Gym
3. Carlson Gracie Team Hungary
4. Budapest Top Team
5. Bugac-Kkfházi Judo – Jiu-Jitsu
6. Wrestling Team MMA
7. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
8. Jászberényi Birkózó Klub
9. Titánok HKSE Szeged
10. Tatami Centrum
11. Predators MMA Fight Team
12. Fight Club Marghita
13. Gracie Barra BITE Dél-Pest
14. Warrior Gym Debrecen
15. WBJ Jiu Jitsu
16. Mezőcsáti Harcosok Klubja
17. Idei-Fight Team
18. Növényi Sportakadémia
19. Pitbull Debrecen
20. Gracie Barra Hungary
21. Kinizsi TTK
22. Bushido Spartan Kempo
23. Combat Club – GB Debrecen
24. Gracie Barra Nyíregyháza
25. Zen Mushin Do
26. Grizzly Grappling Bocsok
27. Cutler Fight Team
28. Koko Fight Club
29. Bács-Team

A Debrecen 2016 Grappling Bajnokság nevezései

Egy látványos momentum a versenyen

Egy látványos momentum a versenyen

A mérkőzések 10:50-kor kezdődtek és 17:00-ig tartottak. Összesen 100 kategória volt. A versenyen NoGi Grappling Open volt. Ez volt az első verseny, amikor a nők is 100 Euro különdíjat kaptak az Open első helyéért, csakúgy mint a férfiak. A Női Open helyezettjei: első Németh Orsolya (Gracie Barra BITE Dél-Pest), második Lajcsák Brigitta (Vita Gym), harmadik Mátyus Franciska (Gracie Barra BITE Dél-Pest) és Vincze Lilla (Bács-Team). Gratulálunk!

NoGi Grappling küzdelem

NoGi Grappling küzdelem

A NoGi Open Férfi -80 kg kategória helyezettjei: első Münczberg Gergő (Zen Mushin Do), második Benkő László (Bács-Team), harmadik Szórád Xavér (Jászberényi Birkózó Klub) és Végh Sándor (Pitbull Debrecen). A magasabbik NoGi Open Férfi 80+ kg kategória helyezettjei: első Horváth Ádám (Bács-Team), második Mátyus Benedek (Gracie Barra BITE Dél-Pest), harmadik Kelemen Imre (Pitbull Debrecen) és Tóth Kristóf (Jászberényi Birkózó Klub). Gratulálunk!

Kesztyűs Küzdelem

Kesztyűs Küzdelem

Az International Jiu Jitsu Alliance a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb Gyermek Versenyző Csótay Benedek (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), a Legeredményesebb Női Versenyző Soltész Alexandra (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) és a Legeredményesebb Férfi Versenyző Mátyus Benedek (Gracie Barra BITE Dél-Pest). A versenyen legtöbb rangsor pontot a Miskolci Ju Jitsu Egyesület szerezte (83 pont) második a Bács-Team (36 pont), harmadik a Pitbull Debrecen (31 pont) lett. Gratulálunk!

A Debrecen 2016 Grappling Bajnokság végeredménye

Díjátadás

Díjátadás

Három forduló van még hátra az idei évadból. A csapatok között összetett rangsorverseny eleje: első a Tatami Centrum (360 pont), második a Miskolci Ju Jitsu Egyesület (243 pont), harmadik a Bács-Team (212.5 pont). Az egyéni összetett rangsor lista eleje öt forduló után: első Gálik Máté (64 pont Tatami Centrum), második Sárkány Balázs (63 pont Tatami Centrum), harmadik Szűcs András (56 pont Tatami Centrum). Gratulálunk! Következik a hatodik forduló április 2-án a Veszprém 2016 Grappling Bajnokság! Mindenkit szeretettel várunk és találkozunk Veszprémben!

A Bács-Team csapata a Debrecen 2016 Bajnokságon

A Bács-Team csapata a Debrecen 2016 Bajnokságon

Hozzászólások lezárva.