2017 évi Grappling Magyar Bajnokság – beszámoló

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Az első nap a gyerekeké volt

Az első nap a gyerekeké volt

Az idei Magyar Bajnokságot eleve kétnaposra terveztük. A tavalyi év csúcs nevezése megmutatta, hogy a budapesti fordulót többet nem lehet egy nap alatt megrendezni. A nemzetközi általános eljárásrend a két napot Gi és NoGi napra bontja, mi nem így tettünk, mert azt mindenképpen el akartuk kerülni, hogy a gyerekeknek két nap kelljen utazni, versenyezni. Ezért március 11-e szombat volt a gyereknap, azaz a Manó, Gyerek1,2, Ifjúsági1,2 korosztályok kategóriáit rendeztük meg öt páston. A vasárnap az idősebbeké volt, aznap a Junior, Felnőtt, Master és Senior kategóriákat rendeztük meg hat páston.

Sorakozó az első nap megnyitó ünnepségén

Sorakozó az első nap megnyitó ünnepségén

A 2017 évi Grappling Magyar Bajnokság kiírása

Megnyitó a második napon

Megnyitó a második napon

Lényeges újítás volt még, hogy szakítottunk a verseny eddigi ‘családias’, közvetlen jellegével. Eddig a nézőket, csapattársakat is a pástok közelébe engedtük, ami kétségtelenül jót tett a verseny hangulatának, de a szervezőkre és különösen a bírókra nagy terhet rakott és lehetőséget adott a konfliktusok kibontakozására. A Magyar Bajnokságra nem így készültünk, hanem merev fém kordonokkal választottuk el a küzdőteret a terem többi részétől, és a küzdőtérre a szervezőkön kívül csak a versenyzők és segítőik mehettek. A pást koordinátorok a bemelegítő részen sorakoztatták a versenyzőket és a mérkőzésük előtt bekísérték a küzdőtérre, utána pedig kikísérték őket. Így a küzdőtéren nem alakult ki tumultus, a szervezők tudták tenni a dolgukat.

Kordonokkal választottuk el a küzdőteret a terem többi részétől

Kordonokkal választottuk el a küzdőteret a terem többi részétől

Ez a rendszer sokkal több segítőt, szervezőt igényelt a két nap, a hat pást és a bekísérés miatt. Egy-egy napra összesen ötven szervezőre (bíróra és segítőre) volt szükség, természetesen sokan mind a két nap ott voltak. Nagy örömünkre megmozdult a közösség, átérezte a Magyar Bajnokság szellemiségét, volt elegendő jelentkező. Mindenkinek nagyon köszönjük és most kivételesen nem klubonként kiemelve, hanem egységesen a Grappling Közösségnek köszönnénk meg munkáját! Ez a két nap a csapat összekovácsolódásában is fontos állomás, a bírói és segítői értekezletek is új szintre kerültek. Mindenkinek köszönjük a munkáját, aki hozzájárult a Magyar Bajnokság sikeres lebonyolításához!

Segítőink bevezetik az első versenyzőket

Segítőink bevezetik az első versenyzőket

A Magyar Bajnokságon indult klubok:
1. Bugaci Futóhomok Egyesület
2. Carlson Gracie Bloodline Team
3. Csillagharcosok
4. Forge ZR BJJ
5. Jászberényi Birkózó Klub
6. JKD-Kali Nagykanizsa
7. Nagykanizsai Ju Jitsu Klub
8. Kincses Birkózó SE
9. Kismészáros Kempo SE
10. MOHA SC
11. Óbudai Ju Jitsu Dojo
12. Tatai AC
13. Mad Max Kempo Dojo SE
14. Ribeiro Jiu-Jitsu Slovakia
15. Ronin Judo & MMA Balatonfüred
16. SE Fight Club
17. Tasko Fighting
18. Tatami Centrum
19. Tigris Team
20. Bács-Team
21. Carlson Gracie Power Team
22. Fox Sport Egyesület
23. Combat Club – ZR Team Debrecen
24. MVSZSE KSZ – Marcali
25. Riberio Jiu Jitsu Stuttgart
26. Weapon Group SC
27. Wrestling Team MMA
28. ZR Team Budaörs
29. ZR Team Pécs
30. Musashi Jitsu
31. Növényi Sportakadémia
32. PIT BJJ – Ze Radiola Team
33. Predators MMA Fight Team
34. Szegedi Küzdősport Klub
35. Zalaegerszegi BJJ SE
36. Aranyszarvas KHSE
37. Küzdősport Szako. Bocfölde
38. Dorogi Nehézatlétikai Club
39. Hikari Aikido Egyesület
40. Koko Fight Club
41. Növényi Sportakadémia Sopron
42. Universum Hapkido
43. WBJ Jiu Jitsu
44. Wolf Fight Club
45. Carlson Gracie 3Y02 Team
46. ZR Team Farkasok
47. ZR Team Nyíregyháza
48. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
49. BJJ Pécs
50. Carlson Gracie Team Hungary
51. Révész Ju-Jitsu SE
52. 3K Egyesület – Zé Radiola Team
53. BJJ Slovakia
54. Bősi Kempo MMA Klub
55. Főnix Ju Jitsu dojo
56. Zen Mushin Do
57. ZR Team Hungary
58. Carlson Gracie Warrior Team

NoGi Grappling

NoGi Grappling

A 2017 évi Grappling Magyar Bajnokság nevezései

Pálinkás Szilvia beszédet mond a Magyar Bajnokság megnyitó ünnepségén

Pálinkás Szilvia beszédet mond a Magyar Bajnokság megnyitó ünnepségén

A megnyitó ünnepségen a beszédet Pálinkás Szilvia mondta mindkét nap. Gondolatai lélekemelőek, megerősítik a Himnusz utáni a magasztos alaphangot és segítenek a Bajnokság ünnepi jellegének a hangsúlyozásában. Ez egyébként így is volt, semmilyen konfliktus, oda nem illő viselkedés sem volt, a Magyar Bajnokságot a sportszerű, egymást segítő hozzáállás jellemezte, ezért köszönetet mondunk minden versenyzőnek, csapatvezetőnek, résztvevőnek! Köszönjük a türelmet, melyet az új lebonyolítási rendszer bevezetésénél tanúsítottak.

Kovács Gábor nyilatkozik

Kovács Gábor nyilatkozik

A Magyar Bajnokság főbírója Kovács Gábor, a versenyigazgatója Berkes László, a beosztások elkészítője és a kiképzések felelőse Merkert Zoltán volt. Bíróink Vancsik Nándor, Lakatos Sándor, Merkert Zoltán, Fekete Sándor, Laczkó Balázs, dr. Boromisza Péter, Sós György, Herle Zsolt, Tálos Lajos, Pataki Botond, Greksa Zoltán, dr. Renczés Tibor, Izsák Bálint, betanuló bíráink Puskás Boglárka, dr. Szilágyi Dávid és Körmöndi Dániel voltak. Köszönjük a magas színvonalú és pártatlan bírói munkát! A díjátadásban nyújtott segítségükért külön köszönet illeti Szmolka Nikoletta Világ- és Csernyik Zoltán Európa Bajnokokat!

A jövő reménységei

A jövő reménységei

A Magyar Bajnokságot öt versenyszámban 58 klub 377 versenyzőjének 661 nevezésével 160 kategóriában rendeztük meg. 13 bírónk összesen 696 nérkőzést vezetett le az első nap öt, a második nap hat páston. A NoGi Open versenyszámban a nőknél hét, a férfiaknál nyolc, illetve 10 versenyző indult. Az NoGi Open versenyszámot támogatta a Scitec Nutrition, a Shogun Fight és az ISSO Apparel. Köszönjük a támogatást!

A Magyar Bajnokság kupái és az érmek egy része

A Magyar Bajnokság kupái és az érmek egy része

A Magyar Bajnokság volt a kvalifikációs verseny a Grappling Európa és Világbajnokságra. Az UWW (United World Wrestling) 2017 április 29. és május 2. között rendezi meg a Újvidéken, Szerbiában a Felnőtt Grappling Európa Bajnokságot. A kiutazó válogatott összeállítása most márciusban történik. Ez tehát csak felnőtteknek van. A Grappling Világbajnokság 2017 október 18. és 20. között Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban lesz, itt már indulhatnak a felnőtteken kívül a Kadet, a Junior és a Veterán korosztályok versenyzői is.

Köszönjük segítőink áldozatos munkáját!

Köszönjük segítőink áldozatos munkáját!

A 2017 évi Felnőtt UWW Grappling Európa Bajnokság kiírása

A győztes pillanat

A győztes pillanat

A 2017 évi Felnőtt UWW kvalifikációs lista

A Női Open dobogója

A Női Open dobogója

A Női NoGi Open helyezettjei: első Száraz Vivien (Jászberényi Birkózó Klub), második Pál Nóra (WBJ Jiu Jitsu), harmadik Kertész Jennifer (PIT BJJ – Ze Radiola Team) és Nánási Fatime (Növényi Sportakadémia). A Férfi NoGi Open -80 kg-os kategóriában első Szűcs András (Tatami Centrum), második Münczberg Gergő (Zen Mushin Do), harmadik Zellei Péter (Fox Sport Egyesület) és Vida György (ZR Team Nyíregyháza). A Férfi NoGi Open 80+ kg kategóriában első lett Horváth Ádám (Bács-Team), második Tóth Kristóf (Jászberényi Birkózó Klub), harmadik Sándor József (Carlson Gracie Bloodline Team) és Stétz Dániel (ZR Team Pécs). Gratulálunk az eredményhez!

A Férfi Open -80 kg dobogója

A Férfi Open -80 kg dobogója

A 2017 évi Grappling Magyar Bajnokság végeredménye

A NoGi Open 80+ kg dobogója

A NoGi Open 80+ kg dobogója

Az International Jiu Jitsu Alliance a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb leány versenyző: Koleszár Evelin (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), a Legeredményesebb fiú versenyző: Körmöndi Marcell (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Legeredményesebb női versenyző: Száraz Vivien (Jászberényi Birkózó Klub), Legeredményesebb férfi versenyző: Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) lett! A versenyen legtöbb rangsor pontot a Miskolci Ju Jitsu Egyesület szerezte (137 pont), második a Bács-Team (79 pont), harmadik a Tatami Centrum (48 pont) lett. Gratulálunk!

Gi Grappling

Gi Grappling

A Magyar Bajnokság volt a G4 Grappling Liga 2016-2017-es évadának ötödik fordulója. Következik március 25-én a Kesztyűs Küzdelem Csapatbajnokság Kecelen! A Csapatbajnoksággal egy időben, egy helyszínen rendezzük meg a XXI. Gyakorló Versenyünket, mely lehetőséget ad az új versenyzőknek, hogy edzés körülmények között, de mégis versenyen próbálják ki magukat. A G4 Liga következő fordulója április 15-én lesz Pápán. A Pápa 2017 Grappling Bajnokságot mégy tatamin rendezzük meg és Gi Open versenyszám lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

Kesztyűs Küzdelem

Kesztyűs Küzdelem

A 2017 évi Kesztyűs Küzdelem Csapatbajnokság kiírása

A Kesztyűs Küzdelem Csapatbajnokság plakátja

A Kesztyűs Küzdelem Csapatbajnokság plakátja

Hozzászólások lezárva.