Versenyszámunk a Kesztyűs Expert

Beküldve: | Kategória: Versenyrendszer.

A hatodik évadban megkezdjük a Liga fordulókra az Expert (szakértői) kategóriák bevezetését. Az Expert szó arra utal, hogy egy másik szabályrendszer átvétele, közvetlen kapcsolódás egy másik irányzat felé. Mind a négy versenyszámunkban lesznek Expert kategóriák (Gi Expert, NoGi Expert, Combat Expert és Kesztyűs Expert), kidolgozásuk és a versenyzők, bírók, segítők felkészítése a Gyakorló Versenyeken történik. A Kesztyűs Expert kategóriák közvetlen kapcsolódást nyújtanak a K-1 jellegű küzdelem irányába. Gyakorlatilag a K-1 szabályok alkalmazása a Global Grappling alapelveken és infrastruktúrán.

A Juniorok és a Felnőttek között vezetjük be

A Juniorok és a Felnőttek között vezetjük be

Ez azt jelenti, hogy az E Ligában (így hívjuk az Expert kategóriákat) ugyanúgy regisztrálni kell a versenyzőket, webes előzetes nevezés van, ugyanaz a nevezési díj, a korcsoportok és a súlycsoportok, mind a többi kategóriában. Az alapelvekre további példa, hogy félmeztelen nem lehet küzdeni, kötelező a rashguard használata. A hatodik évadban a Kesztyűs Expert kategóriák a Junior 1 (2001, 2002), a Junior 2 (1999, 2000) és a Felnőtt (1989 – 1998) korosztályban lesznek bevezetve. A Felnőtt korosztályba Senior 3 korosztályig lehet nevezni, érvényes a súlykompenzáció itt is. Rangsorpontot nem lehet kapni az E Ligában. A védőfelszerelés a már megszokott, ugyanaz, mint eddig Kesztyűs Küzdelemben.

Liga fordulókon ringben rendezzük meg

Liga fordulókon ringben rendezzük meg

Részletesen:

  • A Kesztyűs Expert kategóriákat nem minden Liga fordulón rendezzük meg.
  • A Kesztyűs Expert mérkőzéseket ringben rendezzük meg.
  • A mérkőzés három menetes, egy menet a Junior korosztályokban 1,5, Felnőtteknél 2 perces.
  • Három pontozóbíró pontoz, menetenként 10-9-es rendszerben.
  • Döntetlen nincs, ha a pontozóbírók nem döntöttek, a vezetőbíró akkor is hirdet győztest.
  • Földharc nincs, a földre került versenyző nem támadható.
  • A fogások közül csak a clinch és a rúgó láb megfogása engedélyezett egy technika idejéig.
  • A földrevitelek közül csak a lábsöprés engedélyezett.
  • A kalapácsütés tiltott, egyébként állásban ugyanazok az ütő-rúgó technikák engedélyezettek, mint a haladó Kesztyűs Küzdelemben.
Gyakorló Versenyen páston is megrendezhető

Gyakorló Versenyen páston is megrendezhető

A hatodik évadtól a Kesztyűs Küzdelem A és B Ligában a menetidők és a pontozás ezentúl megegyeznek a Combat Grappliggel. Junior 2 korosztályban a menetidő 3 + 1 perc, Felnőtteknél 4 + 2 perc, a mérkőzés folyamatos és külön pontozóbíró adja az ütő-rúgó pontokat minden perc végén. A Szabálykönyvbe bekerült a kifordulás szigorú tiltása. Ez minden Kesztyűs és Combat Grappling mérkőzésre érvényes.

Hozzászólások lezárva.