Lakatos ‘ebihal’ Sándor 3xVB, 1xEB

Beküldve: | Kategória: Versenyrendszer.

Lakatos ‘ebihal’ Sándor a Global Grappling képviselője, bíró, versenyző. 2003 szeptembere óta tagja a Tatami Centrum-nak. Háromszoros grappling Világbajnok, Brazil Jiu Jitsu EB bronzérmes. Kelemen Ryu ju jitsu-ban zöld öv, brazil jiu jitsu-ban barna öv fokozata van a Zé Radiola Team akadémián.

Lakatos ‘ebihal’ Sándor 2014 áprilisban Rómában a International Brazilian Jiu Jitsu Federation NoGi Európa Bajnokságán felnőtt kék öv 70 kg-ban aranyérmet és Európa Bajnoki címet szerzett!

Lakatos 'ebihal' Sándor NoGi Európa Bajnok

Lakatos ‘ebihal’ Sándor NoGi Európa Bajnok

Lakatos ‘ebihal’ Sándor 2014 januárban Lisszabonban a Brazil Jiu Jitsu EB-n felnőtt kék öv 70 kg-ban bronzérmet szerzett! A 76 fős csoportban egészen a négy közé jutott, ahol a kategória győztese, egy angolai versenyző állította meg.

Lakatos 'ebihal' Sándor BJJ EB bronzérmes

Lakatos ‘ebihal’ Sándor BJJ EB bronzérmes

Lakatos Sándor eredményei nemzetközi versenyeken:

 • A 2010-es FILA Grappling Világbajnokságon (Dakovo, Horvátország) Kadet Gi Világbajnok lett.
 • A 2010-es FILA Grappling Világbajnokságon (Dakovo, Horvátország) Junior Gi Világbajnok lett.
 • A 2010-es FILA Grappling Világbajnokságon (Dakovo, Horváto.) Kadet NoGi Világbajnok lett.
 • A VI. BJJ Hungarian OPEN-en (Budapest) 2010.11.20-án a fehér övben bronzérmet szerzett.
 • A 2011-es FILA Grappling Világbajnokságon (Tamási, Magyarország) Junior Gi bronzérmes lett.
 • A VIII. BJJ Hungarian OPEN-en (Budapest) 2012.11.17-én a kék övben bronzérmet szerzett.
 • A IX. BJJ Hungarian OPEN-en (Budapest) 2013.11.16-án a kék övben ezüstérmet szerzett.
 • A 2014-es BJJ Európa Bajnokságon (Lisszabon, Portugália) kék övben bronzérmes lett.
 • A 2014-es BJJ Kelet-Európa Bajnokságon (Zágráb, Horvátország) kék övben aranyérmes lett.
 • A 2014-es BJJ NoGi Európa Bajnokságon (Róma, Olaszország) kék övben aranyérmes lett.
 • A 2014-es Zadar-i IBJJF versenyen (Horvátország) kék övben aranyérmes lett.
 • A 2014-es Londoni IBJJF versenyen (Anglia) kék övben NoGi bronzérmes lett.
 • A WPJJC 2015 válogatón (Belgrád, Szerbia) kék övben ezüstérmes (súly) lett.
 • A WPJJC 2015 válogatón (Belgrád, Szerbia) kék övben aranyérmes (Open) lett és kijutott az Abu Dhabi-i döntőre.

Sanyika 2010-ben Dakovo-ban a FILA Grappling Világbajnokságon mind Gi-ben, mind NoGi-ben a kategóriájában Világbajnok lett. Nagy bátorsággal a magasabb korosztályban is elindult és ott is győzni tudott! Testvérlapunkon, a tatamicentrum.hu-n így emlékeztünk meg a különleges teljesítményéről:

Lakatos Sanyika volt az, akitől tehetsége, szorgalma alapján titkon reméltük, hogy esetleg aranyérmes lehet Gi-ben. Első Világbajnoksága volt ez, nem tudtuk milyen ellenfelekre számítsunk és ez a várakozás is kimondatlan volt, nehogy lelőjük előre. Mind NoGi, mind Gi számban a legmerészebb álmokat is túlszárnyalta!

Lakatos 'ebihal' Sándor Gi Grappling Világbajnok

Lakatos ‘ebihal’ Sándor Gi Grappling Világbajnok

Ebihal a Világbajnokság második napján NoGi-ben a csoportjában négy mérkőzést, a harmadik napon Gi-ben a csoportjában szintén négy mérkőzést, a Juniorok között a 60 kg-ban három mérkőzést vívott. A 11 alkalommal mindvégig meggyőző volt, fölényéhez kétség sem férhetett.

Ezen utólag már nem csodálkozunk, hiszen Ebihal él-hal az edzésekért, a versenyekért, nincs másik olyan versenyzőnk, de edzőnk sem, aki ilyen szinten szívná magába az új technikákat, akinek ilyen tehetsége lenne a Grappling-hez. Feladatunk elsősorban az, hogy fejlődését segítsük, az optimális feltételeket biztosítsuk a számára. A tehetségek nagyon sokszor sokkal jobban tudják mi kell nekik, mint edzőik, ők sokkal magasabbra teszik maguknak a lécet, jobban hajtják magukat, mint bárki más tenné. Nekünk a legfontosabb az, hogy ne ártsunk, hagyjuk fejlődni a számára legjobb módon. Ezt egyébként meg is hálálja, szorgalma töretlen, eredményei lenyűgözőek. Nagyon sokszor bevonjuk őt az többiek oktatásába is, amire szintén kiválóan alkalmas.

Sanyika akcióban

Sanyika akcióban

Természetesen megfelelő környezet kell a tehetségek megmutatkozásához, fejlődéséhez. Talán elmondhatjuk, a Tatami Centrum-ban ez a környezet, ez a közeg biztosított. Lehetőségünk van igény szerint bővíteni az edzésszámot és rendelkezésünkre áll egy kiváló (talán a legkiválóbb) edző, mester sensei Fekete Sándor személyében. Együttműködése Sanyikával, hitük egymásban rendkívüli. Ugyanazon a módon gondolkoznak, a mérkőzés közben adott instrukcióit Sanyika azonnal megérti és végrehajtja. Ha azt egy kívülálló figyeli, annak akár misztikusnak is tűnhet, hiszen még végig sem mondta, már végre van hajtva.

Sanyika klubunk zászlóshajója. Töri és mutatja az utat. Mutatja, hova lehet eljutni, ha a tehetség a szorgalommal párosul, hova lehet eljutni sok-sok munkával edzéssel, lemondással. Mert lemondásra, alázatra is szükség van. Talán nem véletlen, hogy minden rendezvényünkön segít, dolgozik, rá mindig lehet számítani, a versenyekre elsőként érkezik (pakolni) és utolsóként távozik a pakolás után (a szüleivel együtt). Ha valaki, akkor ő pedig igazán megtehetné, hogy csak a küzdelmeken dolgozzon, és a sok küzdelemre rápihenjen.

Persze ő is tisztában van azzal, hogy a versenyzés, a versenyeredmények nem cél, hanem eszköz. Eszköz a személyiségünk fejlesztésében. Ha a minél jobb versenyeredmény volna a cél, akkor nem állna oda az eleve vesztes mérkőzésre a 30 kg-mal nehezebb ellenfél elé. De odaáll, mert abból is lehet tanulni, igazán abból lehet tanulni. Sanyika megtestesíti az ideális tanítványt, akit öröm tanítani. Tudja, hogy van még mit tanulni, hiszen az út elején jár, akar még tanulni. Kell is, hiszen a versenyzésen kívül is csodálatos lehetőségeket nyújt a ju jitsu, a versenyzésen belül pedig, nos ezentúl mindenki rá fog vadászni, ellene fog készülni.

Gratulálunk Sanyika és kívánjuk, hogy vond le az egyetlen logikus következtetést: ezentúl többet és keményebben kell edzeni!

Lakatos 'ebihal' Sándor NoGi Grappling Világbajnok

Lakatos ‘ebihal’ Sándor NoGi Grappling Világbajnok

Hozzászólások lezárva.